30 / 04 / 2024

Bakan Özhaseki'den depremzedelere müjde! 200 bin konutta sona yaklaşıldı! 1 ay sonra teslimlere başlıyoruz

Bakan Özhaseki'den depremzedelere müjde! 200 bin konutta sona yaklaşıldı! 1 ay sonra teslimlere başlıyoruz

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesinde 200 bin konutun yapımının yakın zamanda biteceğini belirterek, bir ay sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bölgeyi ziyaretleriyle birlikte vatandaşlara evlerinin teslim edileceğinin müjdesini verdi.



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, depremzedeler için yapılan 200 bin konutun yakında biteceğini belirterek, bir ay sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'nın bölgeyi ziyaretleriyle birlikte vatandaşlara evlerinin teslim edileceğinin müjdesini verdi. Öte yandan 100 bin civarında köy evlerinin de 6 ay içerisinde bitirileceğini söyleyerek o evlerin de çelikten yapıldığını belirtti.

2 MİLYONA YAKIN KİŞİYE KİRA YARDIMI YAPILIYOR

Depremzedeler için yapılan 200 bin konutun yakında biteceğini belirten Özhaseki "Neredeyse 2 milyona yakın insanımıza ya kira yardımı yapıyoruz ya konteyner kentlerde kalıyor.'' dedi.

Bakan Özhaseki, konteyner kentlerde yaşayan insanların kiralarda vaziyeti idare etmeye çalıştıklarının altını çizerek '' Onların ihtiyaçları varken gidip bir başka yerde sıfır bir projeye başlayabilir misiniz? Emin olun başlayamazsınız. Biz de o maksatla tabi ki o bölgelere çok ağırlık veriyoruz" diyerek önceliklerinin deprem konutları olduğunu vurguladı.

Bakan Özhaseki den depremzedelere müjde! 200 bin konutta sona yaklaşıldı! 1 ay sonra teslimlere başlıyoruz

BİR AY SONRA TESLİMLERE BAŞLIYORUZ

Bir ay sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ındeprem bölgesini ziyaretiyle birlikte vatandaşlara ev teslimine başlanacağı belirtildi.

100 bin civarında köy evleri yapıldığı ve 6 ay içerisinde bitirileceği söylenirken  onları da çelikten yapılacağının bilgisi aktarıldı.

YERİNDE DÖNÜŞÜM YAPMAK İSTEYENLER DİKKAT!

Öte yanadan Bakan Özhaseki 'Ben yerinde dönüşüm yaparım, işimi yaparım' diyen kardeşlerimize de 1,5 milyon lira civarında, eğer evi ahırlı daha fazla bir parayı, yarısını kredi olarak yarısını da 2 sene ödemesiz, 10 sene vadeli olarak veriyoruz. Yani evlerini yapsınlar, içinde rahat etsinler diye. İnşallah 2-3 sene sonra o bölgelerdeki tüm hasarların tamamını ortadan kaldırırız." dedi.

Bakan Özhaseki den depremzedelere müjde! 200 bin konutta sona yaklaşıldı! 1 ay sonra teslimlere başlıyoruz

KONUTLARIN SAĞLAM YAPILMASI GEREKİYOR

Türkiye'nin deprem bölgesi olduğunu hatırlatan  Bakan Özhaseki, bundan sonra konutların sağlam yapılmasına dikkat çekerek özellikle 2000'den önce yapılmış olan tüm yapı stoğunun da gözden geçirileceğinin bilgisini verdi.

Bakan Özhaseki açıkladı! Yeniden İmar Çerçeve Projesi kapsamında afet bölgesini alt ve üst yapısıyla ayağa kaldıracağız!

Bakan Özhaseki: ‘200 binden fazla konut bitmek üzere’

Geri Dön