29 / 04 / 2024

Bakan Özhaseki: ‘200 binden fazla konut bitmek üzere’

Bakan Özhaseki: ‘200 binden fazla konut bitmek üzere’

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, depremin ilk günlerinden itibaren deprem bölgesinde görev alanlarda başladıklarını söyledi. Özhaseki, "Şu anda 200 binden fazla konut inşaatı bitmek üzere” dedi.



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan'ı ziyaretinden sonra basın mensuplarına yaptığı açıklamada, deprem konutlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Vali Özkan'dan brifing aldığını, vilayetin, İl Özel İdaresinin ihtiyaçlarını belirlediklerini ifade eden Özhaseki, bazı projeleri yerinde göreceklerini söyledi.

Bakanlık olarak ülkenin dört bir yanında büyük bir faaliyetin içerisinde olduklarına vurgu yapan Özhaseki, şunları söyledi:

"Bakanlığımızın iştigal hususları çeşitli ve geniş. Bir yandan şehircilik var, bir yandan çevre meseleleri var, bir de iklim değişikliğinin yaşattığı birtakım değişikliklere karşı da yardımlar, çalışmalar var. Tüm bunlarla uğraşırken bundan birkaç ay kadar önce de aslında 6 Şubat depremleriyle karşı karşıya kaldık. 18 kentimiz doğrudan etkilendi. 14 milyon vatandaşımız bundan zarar gördü. Yalnızca yapı olarak yıkılan toplam bağımsız birim sayısı 850 bin oldu. Pek çok vatandaş evinden uzakta ve konteyner kentlerde yaşıyor."

Bakan Özhaseki: ‘200 binden fazla konut bitmek üzere’

"ŞU ANDA 200 BİNDEN FAZLA KONUT İNŞAATI BİTMEK ÜZERE"

İlk günden itibaren deprem bölgesinde görev yapmaya başladıklarını aktaran Özhaseki, sözlerine şöyle devam etti:

"Ben o dönem AK Parti'de yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcısı olarak görev yapıyordum. 810 belediyemiz bulunuyor. Bütün belediyelerimizi o bölgeye gönderdik. Hep beraber bu yaraları sarmaya gayret ettik. Çok şükür bunu da başardık. O zamanlarda deprem bölgesine gelen yabancı misyon şefleri, karşılaştığımız bazı dışarıdan gelen büyükelçiler, 'Eğer böyle bir felaket bizim ülkemizin başına gelseydi biz bunun altından kalkamazdık' diye tekrarladılar.

Bakan Özhaseki: ‘200 binden fazla konut bitmek üzere’

Allah'a çok şükür yaraları sarıyoruz. Şimdi 200 binden fazla konut yapımı bitmek üzere. 250 bine yakın insanımız, 'Bana destek verirseniz, ben yerinde dönüşüm yaparım' diyerek bizden ekonomik yardımda bulunmamızı talep etti. Biz zaten onun koşullarını açıkladık. Her bir konutunu inşa etmek isteyen vatandaşımıza 1,5 milyon lira, yarısı hibe, yarısı da 2 sene ödemesiz 10 yıl vadeli, faizsiz nasıl yardımda bulunacağımızı da aktardık. Bu arada çelikten köy evlerimizin inşası da sürüyor."

İstanbul BB Genel Sekreter Yardımcısı Gökce: ‘Konut sorunu, büyük bir krize dönüşmek üzere’

O vergi ödemesinde süre daralıyor! Ödenmezse ceza katlanacak! Son gün 30 Kasım!

Hatay’da son depremzede konutunu teslim alana kadar çalışmaya devam!

Geri Dön