29 / 04 / 2024

Hatay’da son depremzede konutunu teslim alana kadar çalışmaya devam!

Hatay’da son depremzede konutunu teslim alana kadar çalışmaya devam!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Vedad Gürgen, 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerden en çok etkilenen kentlerden biri olan Hatay'da, deprem konutlarının depremzedelere teslimi için sıkı bir çalışma içinde olduklarını söyledi.



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Vedad Gürgen, Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerden etkilenen Hatay'da, deprem konutlarının teslimi için canla başla çalışmayı sürdüreceklerini ifade etti. Gürgen, Yerinde Dönüşüm Projesi'nden faydalanan depremzede Ali Kunduz'un, Yayladağı ilçesi Leylekli Mahallesi'nde Yayladağı Belediyesi tarafından inşa edilen köy tipi afet konutunun temel atma törenine katıldı. Törende konuşma yapan Gürgen, ilçenin projeye öncülük etmesinden sevinç duyduklarını paylaştı.

Gürgen, afetzedelerin yanında olduklarının altını çizerek, "Burada son depremzede de konutunun anahtarını teslim alıncaya dek canla başla çalışmayı sürdüreceğiz. Hiç kimseyi yalnız bırakmayacağız. Tüm depremzedelere anahtarını teslim ettikten sonra Allah kısmet ederse huzur içerisinde buradan ayrılacağız” dedi.

Hatay’da son depremzede konutunu teslim alana kadar çalışmaya devam!

Depremin problemlerinin el birliğiyle çözüleceğini ifade eden Gürgen, eskisinden daha güvenli kentlere kavuşulacağını söyledi. Gürgen, üzüntüyü bir kenara bırakıp kentleri yeniden ayağa kaldıracaklarını aktararak, "Allah kısmet ederse çok yakın zamanda Kırıkhan, Antakya, Defne ve bunun yanı sıra, Samandağ ilçelerinde her bir tarafta geniş bölgelerin içerisindeki büyük projelerle bu kenti yeniden ayağa kaldırma olanağı bulacağız” diye konuştu.

BELEDİYENİN TÜM BİRİMLERİ ÇALIŞIYOR

Yayladağı Kaymakamı Halil Yazıcı da proje doğrultusunda, ilk çelik yapılı köy tipi deprem konutunun ilçede yapılması nedeniyle emeği geçen herkese teşekkür etti. Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçın ise Yerinde Dönüşüm Projesi'nde yurttaşlara her türlü desteği verdiklerini, barınma sorunlarını en hızlı biçimde çözülmesi konusunda belediyenin tüm birimlerinin çalıştığını paylaştı.

Hatay’da son depremzede konutunu teslim alana kadar çalışmaya devam!

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının kendilerini yalnız bırakmadığını vurgulayan Yalçın, inşa edilecek konutu 45 günde tamamlayarak hak sahibine teslim edeceklerini belirtti. Konuşmalarından sonra konutun temelinin atıldığı törene AK Parti Hatay Milletvekili Adem Yeşildal ve bununla beraber, Gayrimenkul Değerleme AŞ Genel Müdürü Ahmet Oğulbalı ve AK Parti İl Başkanı Mehmet Öntürk de katılım sağladı.

Adıyaman’da 41 binden fazla deprem konutu yükseliyor!

Tapu sistemi sil baştan değişiyor! Tarih resmen belli oldu!

TÜİK ve Merkez Bankası açıkladı! Konutta balon sönüyor mu?

 


Geri Dön