30 / 04 / 2024

Bakan Özhaseki'den Mamak'a 2. ve 3. etap dönüşüm müjdesi!

Bakan Özhaseki'den Mamak'a 2. ve 3. etap dönüşüm müjdesi!

1. Etap'ta 460 konut ve iş yerinin yapıldığı Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili olarak önemli bir açıklama yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Biz buranın ikinci ve üçüncü etabını devam ettireceğiz." dedi. 



Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Mamak ilçesine bağlı Mutlu Mahallesi'nde yapım çalışmaları devam eden kentsel dönüşüm şantiyesini ziyaret ederek, 464 konut, 7 iş yeri ve bir caminin bulunduğu proje ile ilgili bilgiler aldı. 

Daha sonra hak sahipleriyle buluşan Bakan Mehmet Özhaseki, gece gündüz demeden çalıştıklarını, yapılması gerekenleri yaptıklarını söyledi.

2. VE 3. ETAP DÖNÜŞÜM MÜJDESİ


Bakan Mehmet Özhaseki, Mutlu Mahallesi'nde hız kesmeden devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin de önemli açıklamalar yaparak şunları dile getirdi: "1. etapla ilgili 460 civarında aşağıda konut ve iş yeri inşa ediliyor. Orada toplamda 300 kadar hak sahibiyle kardeşlerimiz anlaşmaya varmışlar sözleşmeler imzalamışlar. Biz buranın 2. ve 3.  etabını da devam ettireceğiz. Yoksa işimiz de yarım kalır merak etmeyin. Buradaki 2. ve 3. etabı da yapacağız ve buradaki vatandaşlarla da da tek tek anlaşarak, yine aynı şekilde aşağıdakiler gibi konutlarını teslim edeceğiz. Ondan hiç endişeniz olmasın artık."

Afet bölgesi şeklinde gösterilmiş olan bölgedeki vatandaşları da bu kapsama alacaklarını dile getiren Bakan Mehmet Özhaseki, ellerindeki devam eden konutları vermiş oldukları gibi daha sonra yaptıklarına da aynı biçimde devam edeceklerini kaydetti.

Bakan Özhaseki den Mamak a 2. ve 3. etap dönüşüm müjdesi!

BUNDAN ENDİŞENİZ OLMASIN

Bakan Mehmet Özhaseki, "Sizler inşallah konutlarınızda oturuncaya, 'Allah sizden razı olsun' deyinceye kadar biz bu mahalleden çıkmayacağız. Hiç endişeniz olmasın. Biz bunun sözünü veriyoruz." diye konuştu.

Açıklamasında yaptıkları çalışmalarına birilerinin takoz koymak isteyebileceğini de dile getiren Mehmet Özhaseki, çalışmalara dava açtırıldığını kaydetti.

Açıklamasında ülkemizin deprem ülkesi olduğuna değinen Bakan Mehmet Özhaseki, şu anda 500'e yakın aktif fay hattı olduğunu söyledi. Depremin ne zaman olacağının bilinmeyeceğini dile getiren Mehmet Özhaseki, bu sebeple bir an önce evlerin yenilenmesi gerektiğini de kaydetti.


2000'DEN ÖNCEKİ BİNALARIN TAMAMI RİSKLİ

2000'den önce inşa edilen yapıların tamamının riskli kabul edilebileceğini kaydeden Bakan Mehmet Özhaseki, 2000 yılından sonra deprem yönetmeliğinin değiştiğini dile getirdi.

Müteahhitlerin veya konutunu yaptıranların zemin etüdünü doğru tespit ettiği takdirde inşa edilen konutların sağlam kabul edilebileceğini kaydeden Bakan Mehmet Özhaseki, "2000 yılından önce inşa edilen konutların tamamını değiştirmemiz, dönüştürmemiz gerekli." diye konuştu.
 

Krediyle ev almak hayal oluyor!

İzmir, 21 fay kırığının üstünde: İş dünyasından kentsel dönüşüm çağrısı geldi!

Avrupakent GYO, 2023'te 3.1 milyar TL hasılat elde etti!


Geri Dön