29 / 04 / 2024

İzmir, 21 fay kırığının üstünde: İş dünyasından kentsel dönüşüm çağrısı geldi!

İzmir, 21 fay kırığının üstünde: İş dünyasından kentsel dönüşüm çağrısı geldi!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, belediye başkan adayları ile ‘İzmir İş Dünyası’ buluşmasındaydı. Oda başkanları, İzmir'in deprem riskine dikkat çekerek kentsel dönüşüme hız verilmesini ve projelerin önünün açılmasını talep etti. 



İş dünyası temsilcileri, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve belediye başkanı adayları ile “İzmir İş Dünyası” buluşmasında bir araya geldi ve burada önemli açıklamalar yapıldı. 

Oda başkanları, söz konusu açıklamalarında şehrin en önemli sorunlarından birinin kentsel dönüşüm olduğuna dikkat çekti ve belediye başkan adaylarından kentsel dönüşümün hızlandırılması ile projelerin önünün açılması için öncülük istedi. 

İzmir, 21 fay kırığının üstünde: İş dünyasından kentsel dönüşüm çağrısı geldi!

Cumhuriyet Gazetesi'nden Mehmet İnmez'in haberine göre; Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar, burada yaptığı açıklamasında deprem ve kentsel dönüşümün bu kentin en kritik konularından olduğunun altını çizdi. 

Yorgancılar, "Daha fazla vakit kaybına tahammül yoktur. 21 fay kırığı bulunan bir şehirde 36 bin binanın dönüşümü söz konusuyken, okulları büyük risk altında iken, ne insanımız ne de sanayimiz güvende değildir. İzmir’i gecekondu şehri olmaktan kurtarmamız gerekiyor" diye konuştu. 

Fakat bunun İzmir'in Manhattan olması anlamına gelmediğini belirten Ender Yorgancılar, "Yabancı misafirlerimizin havaalanından sonra gördüğü ilk alan olan Yeşilova bölgesi ve Uzundere bölgesi aslında derdimizi anlatıyor.  İzmir  sahip olduğu potansiyeli ile yerelden kalkınmanın en önemli itici gücüdür. İzmir, Türkiye için bir şans oluyor. Yeter ki kaynaklarımızı İzmir için doğru ve etkin şekilde harcayalım. Türkiye’nin tüm kentlerine örnek bir şehir modeli hazırlamalıyız" ifadelerini kullandı. 

İzmir, 21 fay kırığının üstünde: İş dünyasından kentsel dönüşüm çağrısı geldi!

İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener de şehri depreme dirençli olacak şekilde hazırlamak için tüm kurum ve kuruluşların bir arada çalışmasının yaşamsal öneme sahip olduğunu vurguladı. Mahmut Özgener, bu sebeple, afetlerin en az hasarla atlatılması için ivedilikle hayata geçirilecek akıllı kentsel dönüşüm projeleri ile yapı stokunun iyileştirilmesi ve afet bilinçli kentler yaratılması için çalışılması gerektiğini söyledi. 

Özgener, "Bu hedefle kentimizin uzun vadeli projeksiyonlara ilişkin mekânsal planlarını şimdiden belirlemenin, kent ekonomisine yönelik gelişimi kontrol altına alabilmek amacıyla büyük öneme sahip olduğu inancındayım. Hem konut hem de işyerleri için kentsel dönüşümün hızlandırılması ve bu sekilde de kentsel estetiğin de geliştirilmesi gerektiğine inanıyoruz" dedi ve çözüm için de arsa üretimi başta olacak şekilde belediyelerin her türlü katkısını önemsediklerinin altını çizdi. 

Türkiye Sigorta 2024’e hızlı bir başlangıç yaptı! İlk iki ayda 19,3 milyar TL’lik prim üretimi gerçekleşti!

Ziraat Bankası'ndan son 18 gün uyarısı! Müşterisi olup da bunu yapanın hesaplarına 7 bin 500 TL yatırılacak!

Hurda fiyatlarına dev zam! Demir ve bakır hurda bugün kaç TL oldu? 14 Mart 2024 hurda fiyat listesi...


Geri Dön