27 / 04 / 2024

Türkiye Sigorta 2024’e hızlı bir başlangıç yaptı! İlk iki ayda 19,3 milyar TL’lik prim üretimi gerçekleşti!

Türkiye Sigorta 2024’e hızlı bir başlangıç yaptı! İlk iki ayda 19,3 milyar TL’lik prim üretimi gerçekleşti!

Türkiye Sigorta, senenin ilk iki ayında toplam prim üretimini yüzde 160 yükselterek 19,3 milyar TL’lik prim üretimi ile yıla hızlı bir başlangıç yapmış oldu. 



Türkiye Sigorta; 1 Ocak- 29 Şubat 2024 döneminde toplam olarak prim üretimini bir önceki senein aynı dönemine oranla yüzde 160 yükselterek; 19,3 milyar TL’ye kadar ulaştırdı ve başarı hikayesini de güçlendirmeye devam etti. 

dunya.com'da yer alan habere göre; Türkiye Sigorta Genel Müdürü Taha Çakmak; “2024 yılının ilk iki ayında da güçlü prim üretimimizin yanında dengeli finansal büyümemizi devam ettiriyoruz.  Rekabetçi fiyatlarımız, müşteri deneyimini önceleyen ihtiyaca uygun ürünlerimizle, sektör liderliğimizi sürdürmenin gururunu yaşıyoruz.” diye konuştu.

Çakmak sözlerine şöyle devam etti: “Özellikle bireysel ürün gruplarından kasko ve sağlık branşlarında pazar payımızı artırarak oyun kurucu rolümüzü sürdürüyor; yangın ve doğal afetler branşında ise liderliğimizi devam ettiriyoruz. Ocak ve Şubat aylarında Yangın ve doğal afetler branşında, yüzde 176’lık pozitif bir değişim ile toplamda 4,2 milyar TL prim üretimine eriştik. Kasko branşında ise yüzde 216’lık artış ile 1,7 milyar TL’lik prim üretimi sağlarken; hastalık/sağlık branşında yüzde 261’lik yüksek bir büyüme ile 2,3 milyar TL prim üretimi gerçekleştirdik. Öte yandan ise ağırlıklı bir şekilde  tarım sigortalarını içeren genel zararlar branşında da yüzde 126 yükseliş ile  5,9 milyar TL’lik üretime kadar ulaştık ve ülke tarımına destek sunmaya devam ettik. “ diye konuştu. 

Türkiye Sigorta 2024’e hızlı bir başlangıç yaptı! İlk iki ayda 19,3 milyar TL’lik prim üretimi gerçekleşti!

Ayrıca, Türkiye Sigorta’nın kuruluşundan itibaren 3 senedir temettü dağıtan firmalardan da  biri olduğunu bir kez daha kaydeden Sayın Çakmak; yatırımcının yanında olmaya devam edeceklerini de ifade etti.

PRİM ÜRETİMİNDE BÜYÜME 

Öte yandan yine Türkiye Sigorta geçen yılın  aynı döneminde ise genel zararlar branşında  yüzde 126 yükseliş ile  5,9 milyar Türk Lirası prim üretimi gerçekleştirdi. Buna göre, diğer branşlara içinde hava araçlarında 818 milyon Türk Lirası, hava araçları sorumlulukta  ayrıca  812 milyon Türk Lirası ve kaza branşında ise  658 milyon Türk Lirası prim üretimi kaydedildi. 

Uzman isim uyardı! Depreme karşı sadece DASK değil, tüm varlıklara sigorta yaptırılması gerekir!

Yarısı bizden kampanyasından yararlanmak isteyenler dikkat! Kentsel dönüşümde yüzde 40'a varan sigorta avantajı

Zorunlu trafik sigortasında yeni bir dönem başlıyor!

Türkiye’de sigortalı konut sayısı 11 milyon 649 bin oldu! Zorunlu afet sigortası yolda!


Geri Dön