Kent Haberleri

Bakan Özhaseki’den o ile 40 bin konut müjdesi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Adıyaman ziyaretleri doğrultusunda açıklamalarda bulundu. Özhaseki, Adıyaman’a 40 bin deprem konutunun inşa edildiğini açıkladı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Adıyaman ziyaretleri kapsamında yerinde dönüşüm sahası ile Mara ve Musalla mahallelerinde inşa edilen TOKİ deprem konutlarında incelemede bulunarak çalışmalara yönelik bilgi aldı.

Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen koordinasyon toplantısından sonra açıklama yapan Özhaseki, depremzedelerin problemlerini dinlemek için ekibiyle yeniden şehre geldiğini belirtti.

 

Türkiye'nin deprem bakımından riskli ülkeler arasında olduğunu hatırlatan Özhaseki, "Şunu bilelim: Bu ülke bir deprem ülkesi. Asla aklımızdan çıkarmayalım. Bir asır içerisinde denizlerimizde ve karada yaşanan deprem sayısı 226, altı, 7 ve 7.5 gibi şiddetli yıkıcı deprem diye tanımladığımız deprem sayısı 226'dır. Neredeyse yılda iki veya üç tane deprem meydana geliyor. Karada ise 60 bandında deprem oluyor. Ölen insan sayımız 130 bin bandında. Zarar ise hiç sorulacak gibi değil. Müthiş bir zarar var ortada. Şu anda arkadaşlar 3 adet hat durmadan hareket durumunda” dedi.

Türkiye'de son depremde 14 milyon bandında insanın zarar gördüğünü ifade eden Bakan Özhaseki, 18 kentin ise doğrudan veya dolaylı olarak etkilendiğini aktardı.

 

ADIYAMAN'DA 40 BİN KONUT İNŞA EDİLİYOR

Özhaseki, ülke çapında 200 bin civarında konutun inşa edildiğini söyledi.

Yeni yıla kadar Adıyaman'da 46 bin konutu kat maliklerine teslim etmeyi planladıklarının altını çizen Özhaseki, alt yapının iyileştirilmesi konusunda da Dünya Bankasından aldıkları krediyi hibe olarak Adıyaman Belediyesine aktaracaklarını kaydetti.

Depreme en dirençli binaları inşa edeceklerini bildiren Özhaseki, şunları söyledi:

"Özellikle deprem şurasında bir karara varıldı. Artık hiç değilse tek katlı ve iki katlı konutlarımızı çelik karkas üzerine yapalım diye hafif çelik diye tarif edilen şu yapı üzerinde inşa edeceğiz. Burada 100 metrekarelik konut için neredeyse 4,4 buçuk ton bandında çelik gidiyor. Bunu dış duvarlar arasında özellikle santim taş yünü. Onun haricinde betopark, iç tarafta suntaya benzer bir osb diye tabir edilen bir ürün. Onun içerisinde alçıpan gelecek biçimde bu yapıları bina inşa edeceğiz.”

İşçilerin büyükşehirlerden en büyük göç nedeni konut ve kira!

Orta hasarlı binalar artık ağır hasarlı sayılacak! AFAD genelgeyi yayımladı!

Gayrimenkulün en fazla değer kazandığı şehir neresi? Uzman isim açıkladı!