28 / 04 / 2024

Gayrimenkulün en fazla değer kazandığı şehir neresi? Uzman isim açıkladı!

Gayrimenkulün en fazla değer kazandığı şehir neresi? Uzman isim açıkladı!

MasterTürk Grubu Başkanı Gökhan Taş, gayrimenkul sektörüne ilişkin açıklamalarda bulundu. Taş, “İzmir, dünyada 150 il arasında fiyatların en fazla arttığı ikinci kent oldu” dedi.



Türkiye’de gayrimenkul sektörünün en önemli aktörlerinden MasterTürk Grubu, küresel markaların master franchise haklarını alarak piyasada geniş bir marka karması yaratıyor. Grup, bünyesinde yer alan Coldwell Banker, Era Real Estate Türkiye ve Century 21 markalarıyla beraber 369 ofisinde, 4 bin 600 danışman ile etkin 23 bin portföyde yıllık 54 bin işlem yapıyor.

Capital’in haberine göre, gayrimenkul sektörüne ilişkin açıklamalarda bulunan Taş, “Mevcut piyasa şartlarına karşın yıllık portföy sayılarımızı ve işlem hacimlerimizi 2022’ye kıyasla 2,4 kat artırarak hedeflerimizi geçtik. Aktif portföy sayımız 23 bine çıktı. İşlem hacmimiz yıllık 54 bini bulurken, bir yandan ticari ve bir yandan da bireysel konut piyasasında cirosal artışımızı 2022’ye kıyasla 2,4 katına çıkardık. Alıcı pazarının hâkim olacağı gayrimenkul piyasasında piyasa tekil işlemden çoklu işleme geçiş yapma eğilimine girmeye başladı. Bu süreçte al-satların daha fazla olacağını önümüzdeki süreçte göreceğiz.

 Gayrimenkulün en fazla değer kazandığı şehir neresi? Uzman isim açıkladı!

MasterTürk Grubu olarak franchise verdiğimiz ofis yapısı haricinde yeni bir modelle büyüme hedefi ortaya koyduk. Firmamıza yeni kattığımız MasterTürk Arsa, MasterTürk Proje ve MasterTürk Global Properties ile büyük projelerin arsa satışlarını ve küresel emlak satışlarını yapacağımız bir yapı kurduk ve bu şekilde büyümeyi sürdürüyoruz” diye konuştu.

 Gayrimenkulün en fazla değer kazandığı şehir neresi? Uzman isim açıkladı!

GAYRİMENKULÜN EN ÇOK DEĞER KAZANDIĞI ŞEHİR HANGİSİ?

Yıllık konut fiyat artışında İzmir’in İstanbul'dan sonra fiyatların en fazla arttığı ikinci kent olduğu ifade eden Taş, “Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) temmuz verilerine göre konut fiyatları bir önceki döneme kıyasla yüzde 5,5 ve 2022’ye kıyasla ise yüzde 97,1 artış gösterdi. İngiltere merkezli global gayrimenkul danışmanlık şirketi Knight Frank, küresel konut fiyatları endeksi raporuna göre de İzmir, bu yılın ilk çeyreği itibarıyla dünyada 150 il arasında fiyatların en fazla arttığı ikinci kent oldu. Ocak 2013- Ağustos 2023 dönemlerini içeren yaklaşık 10 yıllık dönemde İzmir'de toplam 848 bin 596 adet daire satıldı. Bu yılın ilk 8 ayında 42 bin ev satılırken son 10 senede yıllık ortalama satış adedi 80 bin adeti aştı” dedi.

2024’te konut fiyatları artacak mı? Uzmanlar açıkladı!

Türkiye’de konutların güçlendirilmesinin maliyeti 500 milyar dolar!

Kira sorununa ‘kiralık sosyal konut’ önerisi!


Geri Dön