28 / 04 / 2024

Bakan Özhaseki'den Tapu ve Kadastro açıklaması! 3 boyutlu dönem başlıyor!

Bakan Özhaseki'den Tapu ve Kadastro açıklaması! 3 boyutlu dönem başlıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 3 boyutlu şehir modellerinin üretilmesine katkı sağlayacak ‘3B Şehir Modelleri Üretimi ve 3B Kadastro Altlığı Oluşturma Projesi’nin hayata geçirileceği açıklaması geldi.



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 3 boyutlu şehir modellerinin üretilmesine katkı sağlayacak ‘3B Şehir Modelleri Üretimi ve 3B Kadastro Altlığı Oluşturma Projesi’nin hayata geçirileceğini açıkladı.

ŞEHİRLERİN  DİJİTAL İKİZLERİ ÇIKARILACAK

Bakan Mehmet Özhaseki, yeni proje ile şehitlerin dijital ikizlerinin çıkarılacağını belirtti.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Özhaseki, “Vatandaşlarımızın, yapılarla ilgili doğru ve güvenilir bilgiye ulaşmasını kolaylaştırıyoruz'' diyerek, Proje ile deprem, sel ve heyelan gibi afetlerin sonrasında arama kurtarma ve hasar tespitini, yeni şehirleşme çalışmalarını, mevcut yapı stokunun tespitinin yapılabileceğini aktardı. 

Bakan Özhaseki den Tapu ve Kadastro açıklaması! 3 boyutlu dönem başlıyor!

YILBAŞINDAN İTİBAREN BAŞLIYOR

Bakan Özhaseki, söz konusu projeleri tamamlanan illerde yılbaşından itibaren vatandaşlara hizmet vermeye başlayacaklarınıu duyurdu.

DEPREM, SEL GİBİ AFETLERİN YÖNETİMİNDE FAYDA SAĞLAYACAK

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından akıllı şehir konseptine uygun daha sağlıklı ve yaşanabilir şehir konsepti hedefiyle “3B Şehir Modelleri Üretimi ve 3B Kadastro Altlığı Oluşturma Projesi” hayata geçiriliyor.

Akıllı şehirler için önemli bir altyapı oluşturacak proje ile mevcut yapı stokunun tespiti ve takibi, tapu, kadastro, adres, 3 boyutlu bina verilerinin üretilerek belediye ve diğer kamu kurumlarının verileriyle entegre edilmesi sağlanacak. Proje, ayrıca deprem, sel ve heyelan gibi afetlerin yönetiminde de fayda sağlayacak.

Bakan Özhaseki den Tapu ve Kadastro açıklaması! 3 boyutlu dönem başlıyor!

BAKAN ÖZHAKESİ'DEN TAPU KADASTRO AÇIKLAMASI!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, sosyal medya hesabından Tapu ve Kadasto'daki yeni dönemi şöyl açıkladı: “Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğümüzce geliştirilen ‘3B Şehir Modelleri Üretimi ve 3B Kadastro Altlıklarının Oluşturulması Projesi’ ile deprem, sel ve heyelan gibi afetlerin sonrasında arama kurtarma ve hasar tespitini, yeni şehirleşme çalışmalarını, mevcut yapı stokunun tespiti ve takibini, tapu, kadastro, adres, 3 boyutlu bina verilerinin üretilerek belediye ve diğer kamu kurumlarının verileriyle entegre edilmesini ve enerji potansiyeli tahmini ile gürültü emisyonu tahminlerini yapabileceğiz.

Ayrıca vatandaşlarımızın parsel sorgu uygulamasında yapıyla ilgili bilgiye erişebilmelerini de sağlayacağız.” dedi.

Bakan Özhaseki den Tapu ve Kadastro açıklaması! 3 boyutlu dönem başlıyor!

“KENDİ ÖZ KAYNAKLARIMIZLA GELİŞTİRİLDİ”

Bakan Özhaseki’nin paylaştığı proje ile ilgili değerlendirme yapan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Harita Dairesi Başkanı İbrahim Cankurt da, Parsel Sorgu Uygulamasındaki iki boyutlu kadastro hizmetini üç boyutlu olarak sunmaya başlayacaklarını ifade etti.

Cankurt, “Hâlihazırda uygulamalarımızın tamamı yerli imkânlarla, kendi öz kaynaklarımızla geliştirildi. Bununla beraber de vatandaşımıza adım adım bu hizmeti açmak istiyoruz.” diye konuştu.

Kiracıları ve ev sahiplerini ilgilendiren flaş tapu detayı! Hemen ayrıntılara bakın!

Tapusu olanlar dikkat! Bu ayrıntıyı gözden kaçıranlar evsiz, arsasız kalabilir!


 
 


Geri Dön