02 / 05 / 2024

Tapusu olanlar dikkat! Bu ayrıntıyı gözden kaçıranlar evsiz, arsasız kalabilir!

Tapusu olanlar dikkat! Bu ayrıntıyı gözden kaçıranlar evsiz, arsasız kalabilir!

Gayrimenkulü olan vatandaşlar için kritik bir uyarı geldi. Elinde arsası ve evi olanları ilgilendiren tapu detayı milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. Bu detayı atlayanlar evsiz ve arsasız kalabilir. İşte ayrıntılar...



Türkiye’de yüksek enflasyon nedeniyle orta gelirli vatandaşlar için yeni bir gayrimenkul satın almak giderek imkansız hale gelmeye başladı. Geçmişte bir ev ya da dükkan satın alan aileler, mevcut gayrimenkul tapularını çocukları arasında pay etmeyi tercih ediyor. Bu durum hisseli tapu olayını ortaya çıkarırken, tapu sahiplerinin belirli sorumlulukları bulunuyor. Eğer bu detayı gözden kaçıran olursa, elindeki evden ve arsadan olabilir. 

 Tapusu olanlar dikkat! Bu ayrıntıyı gözden kaçıranlar evsiz, arsasız kalabilir!

TAPUSU OLANLAR BU AYRINTIYA DİKKAT!

Halktv'de yer alan habere göre; kendi üzerine düşen payını satmak isteyen ev sahiplerinin diğer ortakları ön alım hakkı nedeniyle payı alıp alamayacağını sorması gerekiyor.

Bunun yanı sıra tapu sahiplerinin ödemekle yükümlü olduğu emlak vergisi sorumluluğu her tapu sahibinin payına göre kendisine ait. Hisse sahibinin kendisinde bulunan tapu harcı payını ödememesi ya da düzenli olarak vergi ödemesi gibi diğer hissedarlara dava açma hakkı doğuruyor.

 Tapusu olanlar dikkat! Bu ayrıntıyı gözden kaçıranlar evsiz, arsasız kalabilir!

ELİNİZDEKİ ARSADAN VE EVDEN OLABİLİRİSİNİZ

Böyle bir yatırımı olan vatandaşlar bazı risk ve zorluklarla karşı karşıya kalabilir. Güven problemi bunların başında gelirken hissedar sayısının artması da anlaşmazlık çıkma olasılığını yükseltiyor.

Tapu sahipleri arasında gerçekleştirilen sözleşmenin üçüncü  kişilerde güven problemlerin ortaya çıkarttığı görülüyor. Bunun yanı sıra paydaşlıktan çıkarılabilme gibi durumlarda görülmekte.

Ortaklardan birinin şikayetçi olarak mahkemeye başvuru yapması durumunda hakim tarafından ortaklığın sona erdirilmesi yönünde karar çıkmaktadır. Hisse sahibinin ortaklıktan çıkarılması durumunda kalan hissedarlar arasında yeniden hisse paylaştırılması yapılmaktadır. Mahkeme tarafından kararlaştırılan tutarı ödeyen hisse sahipleri ise o hissedarın hakkını da satın almakta.

Türk Vatandaşlığı için son dakika gelişmesi! Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! Arsa alanlar da vatandaş olabilecek

Tapu sahipleri dikkat! Önlem alınmazsa tapunuzu kaybedebilirsiniz!

Tapu sahipleri dikkat! Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri yarın sonra sona eriyor! 

Geri Dön