27 / 04 / 2024

Tapu sahipleri dikkat! Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri yarın sonra sona eriyor! 

Tapu sahipleri dikkat! Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri yarın sonra sona eriyor! 

Milyonlarca gayrimenkul sahibinin ödemek zorunda olduğu emlak vergisi 2. taksit ödemeleri 1 Kasım 2023 tarihi itibarıyla başladı. Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri yarın sona eriyor. İşte emlak vergisi 2. taksit ödemeleri ile ilgili detaylar...



Konut, arsa, arazi, iş yeri gibi gayrimenkullerin tabi olduğu emlak vergisinin 2024 yılına ait 2. taksit ödemeleri Kasım ayının 1'i itibarıyla başlamıştı.

Konu ile ilgili olarak aktarılan bilgilere göre 2 eşit taksit halinde ödenen söz emlak vergisinin ilk taksit ödemeleri 1 Mart-31 Mayıs tarihleri aralığında yapılmıştı. 

Emlak vergisinin 2. taksit ödemeleri yarın itibarıyla sona eriyor. İşte emlak vergisi ile ilgili detaylar...

Verilen bilgilere göre emlak vergisini, gayrimenkulün maliki, varsa intifa hakkı sahibi, eğer her ikisi de yoksa taşınmazı malik gibi kullananlar ödemekle yükümlü. Pek çok gayrimenkul sahibini yakından ilgilendiren emlak vergisini zamanında ödemeyen mükellef geciken taksit için gecikme zammı ödemek zorunda. Aylık gecikme cezası ise yüzde 2.5 olarak belirtildi.

Tapu sahipleri dikkat! Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri yarın sonra sona eriyor! 

EMLAK VERGİSİ ÖDEMELERİ NEREYE YAPILIYOR?

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre emlak vergisi borcu olup olmadığını sorgulamak ve teyit etmek isteyenler söz konusu bu işlemleri bulundukları belediyelerden ya da e-Devlet aracılığıyla Gelir İdaresi Başkanlığı’nın (GİB) sunmuş olduğu İnternet Vergi Dairesi hizmeti işlemlerinden öğrenebiliyor. 

Söz konu konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre emlak vergisi ödemeleri gayrimenkulün bağlı bulunduğu belediyeye direkt şekilde de yapılabiliyor.

Ayrıca yine verilen detaylara göre belediyelerin hesabının yer aldığı banka şubelerine de ödeme yapılabilir. Ayrıca E-devlet üzerinden de emlak vergisi online şekilde de ödenebilir.

Tapu sahipleri dikkat! Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri yarın sonra sona eriyor! 

EMLAK VERGİSİNDEN KİMLER MUAF OLUR?

 
Emlak Vergisi Kanunu’na göre, hiçbir geliri olmadığını belgelemiş olanların gelirleri münhasıran kanunla kurulmuş olan sosyal güvenlik kurumlarından almış oldukları aylıktan ibaret bulunanlar, gaziler, engelliler, şehitlerin dul ve yetimleri, Türkiye sınırları içinde brüt 200 metrekareyi geçmeyen tek bir konutu bulunanlar (intifa hakkına sahip olunması hali dahil) emlak vergisinden muaf oluyor. 

Ayrıca hisse dahi bile olsa birden çok meskene sahip olanların söz konusu bu muafiyetten yararlanması söz konusu değil. 

 

Aile ve Gençlik Fonu kuruldu! Resmi Gazete’de yayımlandı!

Gayrimenkul yatırımcıları yurt dışına açılıyor!

Ankara’da aşırı talep konut fiyatlarını artırdı!


Geri Dön