27 / 04 / 2024

Ankara’da aşırı talep konut fiyatlarını artırdı!

Ankara’da aşırı talep konut fiyatlarını artırdı!

Emlak Danışmanı Özcan Kılıç, Ankara’da yükselen konut fiyatlarını değerlendirdi. Kılıç, “Piyasada yanlış bir algı var. Fiyatları biz yükseltmiyoruz. Talebin artması fiyatlara yansıyor. Aksine, artan konut fiyatları bizim işimizi düşürüyor” diye konuştu.



Ankara’da artan konut fiyatları ve kiralar hem alıcıyı hem de satıcıları zor durumda bırakıyor. Yaz mevsimine oranla fiyatlarda düşüş olsa da durum hâlâ alıcıları ve satıcıları sevindirmiyor.

Gazeteilksayfa.com’dan Faruk Gökyurt’un haberine göre, sektör temsilcilerinden Emlak Danışmanı Özcan Kılıç, piyasada yanlış bir algı olduğunu, fiyatları kendilerinin artırmadığını, talebin artmasının fiyatlara da yansıdığını söyledi Kılıç, “Aksine, yükselen konut fiyatları bizim işimizi düşürüyor. 6 Şubat deprem felaketi Ankara gibi illere aşırı göç olmasına neden oldu. Bu yüzden talebi artırdı. Yükselen talep fiyatlara yansıdı” diye konuştu.

 Ankara’da aşırı talep konut fiyatlarını artırdı!

“FİYAT ARTARSA GELİRİMİZ DÜŞER”

Kılıç artan ev fiyatlarına dikkat çekerek fiyatların yükselmesinin kendilerine fazda değil zarar verdiğini ifade etti. Kılıç, “Emlak piyasasında çıkartılan yetki belgesi sektör temsilcileri için büyük bir problem oldu. Zira halen insanlar yetki belgesinin ne olduğunu bilmiyorlar. Devletimiz emlak piyasasına destek olmak için emlakçı ile birlikte alınan mülklerden emlakçı olmadan tapuya gitmeme zorunluluğu çıkartması lazım. Şu anda piyasada yanlış bir algı var. Bütün fahiş fiyatları ve bu karışıklığı emlakçılar yapıyormuş gibi bir algı oluşuyor. Bu yanlış bir düşünce. Zira konut fiyatları ya da mülk fiyatları ne kadar yükselirse bizim satışımız o kadar düşer ve o kadar düşük komisyon alırız. Konut fiyatlarının yüksek olması bizim işimize gelmez. Çıkarılacak yasalarla beraber mesleğimizin saygınlığını korumak gerekiyor” dedi.

“BİZ DE RAHATSIZIZ”

Kılıç, “Emlak piyasasında balon fiyatları olarak bilinen emlak fiyatlarının şişmesinin nedeni gayrimenkul danışmanları değildir. Fiyatlardaki bu şişkinlik, kimi konut sahiplerinin dolar kuru ve enflasyon nedeniyle mallarını korumak için bazı internet sitelerinden bazen afaki rakamlar yazmasından kaynaklı ortaya çıkıyor. Biz emlak danışmanları olarak şişirilmiş fiyatlardan hoşnut değiliz. Bizim için ne kadar fazla satış yaparsak o kadar iyidir. Ancak bu durum bizim de istediğimiz şekilde gitmiyor. Fiyatların yükselmesinden bizde rahatsızız” diye konuştu.

 Ankara’da aşırı talep konut fiyatlarını artırdı!

“AŞIRI TALEP FİYATLARI ARTIRDI”

“6 Şubat depremlerinin ardından özellikle  Ankara  gibi kentlerde ev satış fiyatları artmış durumda. Ev fiyatlarının ve kiraların artmasının en önemli nedeni yeteri kadar konut olmaması ve alınan göçler sonucunda nüfusun artmasıyla talebin de artması. Şu an özellikle Ankara güvenli şeklinde olarak görünüyor. Bu yüzden özellikle afet bölgesinden ve İstanbul'dan pek çok kişi Ankara'ya göç etti. Bu yüzden arzın karşılayamayacağı bir talep meydana geldi. Yaşanan barınma talebi arzın eksikliği yüzünden kira ve konut satış fiyatlarının artmasına sebep oldu” şeklinde konuştu.

‘Depremzedelere kira yardımı kalıcı konutlara kadar devam etmeli’

Konut kredisinde stoklar eriyor, faizler el yakıyor!

‘Yatırımcılar için kira gelirleri cazibesini yitirdi!’


Geri Dön