28 / 04 / 2024

Aile ve Gençlik Fonu kuruldu! Resmi Gazete’de yayımlandı!

Aile ve Gençlik Fonu kuruldu! Resmi Gazete’de yayımlandı!

Aile ve Gençlik Fonu'nun Kurulmasına İlişkin Kanun Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Düzenlemeyle beraber yeni evlenecek gençlere, 150 bin liralık 2 yıl geri ödemesiz kredi verilecek. Pilot uygulamaya, 6 Şubat deprem felaketinden etkilenen illerde başlanacak.



Yeni evlenecek gençlere ekonomik destek sağlanacak. Bu kapsamda, pilot uygulama, deprem bölgesinden başlatılacak.

Aile ve Gençlik Fonu'nun Kurulmasına İlişkin Kanun Resmi Gazete’de yayımlandı.

2 YIL GERİ ÖDEMESİZ 150 BİN LİRA KREDİ

Daha önce TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen yasa, yeni evlenecek gençlere 150 bin lira faizsiz kredi verilmesini kapsıyor. Kredi, ilk iki sene ödemesiz, dört senede geri ödeme koşuluyla verilecek. 

Söz konusu fonun yönetim kurulu, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı başkanlığında, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı ve aynı zamanda, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısından olmak üzere toplam 5 kişiden oluşacak. Fon kapsamında kurul kararları oy çokluğu ile alınacak. Bakan yardımcıları, söz konusu bakanlarca görevlendirilecek.

Aile ve Gençlik Fonu kuruldu! Resmi Gazete’de yayımlandı!

Aile ve Gençlik Fonu, yönetim kurulunca idare edilecek. Yönetim kurulu, fondan kaynak aktarımı gerçekleştirilecek projeleri, ayrılacak kaynak tutarını, harcama programlarını belirleme konusunda yetkili olacak.

Aile ve Gençlik Fonu'nun sekreterlik hizmetleri Hazine ve Maliye Bakanlığınca gerçekleştirilecek.

PİLOT UYGULAMA DEPREM BÖLGESİNDE

Fona müracaatlar internet üzerinden yapılacak. Kredi miktarı her sene yükselecek.

Pilot uygulama deprem bölgesinde başlayacak. Deprem bölgesinden sonra uygulama ülke genelinde yaygınlaştırılacak. 

Aile ve Gençlik Fonu kuruldu! Resmi Gazete’de yayımlandı!

FONUN KAYNAKLARI

Bahsi geçen fonun kaynakları, Türk Petrol Kanunu çerçevesinde tahsil edilen devlet hissesinin ve Maden Kanunu kapsamında tahsil edilen devlet hakkının yüzde 20'si kadarından, yasa ve kararnamelerle kurulu olan ve kurulacak olan fonların kaynaklarından Cumhurbaşkanı kararıyla yüzde 10'una kadar aktarılacak ödeneklerden, geri ödeme planlanan projeler çerçevesinde geri ödemelerden oluşan tutarlardan, yurt içi ve yurt dışı kaynaklı her nevi nakdi bağış, yardım ve hibelerden ve ayrıca, diğer gelirlerden meydana gelecek.

Türk Petrol Kanunu doğrultusunda, tahsil edilen devlet hissesinin ve Maden Kanunu doğrultusunda tahsil edilen devlet hakkının oranını sıfıra kadar indirme veya bu oranı iki katına kadar artırma konusunda Cumhurbaşkanı yetkili olacak.

Deprem Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, ‘İlk kez söylüyorum’ diyerek uyardı! Bu ilde 7,4 şiddetinde deprem bekleniyor!

Ankara’da aşırı talep konut fiyatlarını artırdı!

‘Kelepir arsa’ umuduyla dolandırılan Teknik Direktör Uygun’a yönelik şok iddia! ‘Mafya aracılığıyla konutlarımı aldı!’


Geri Dön