02 / 05 / 2024

Tapu sahipleri dikkat! Önlem alınmazsa tapunuzu kaybedebilirsiniz!

Tapu sahipleri dikkat! Önlem alınmazsa tapunuzu kaybedebilirsiniz!

Yükselen konut ve kira fiyatları tapu sahiplerini ciddi sorularla karşı karşıya getitriyor. Son zamanlarda hisseli tapu sahipleri arasındaki davalarda artış yaşanmaya başladı. Hisseli tağu ahiplerinin yaptığı hatalar ciddi maliyetlerin çıkmasına neden oluyor. İşte detaylar...



Hisseli tapu sahipleri arasında davalarda rekor artış görülüyor. Hisseli tapu sahiplerinin yaptığı hatalar, son derece maliyetli sonuçlara yol açtığı gibi hisseli tapunun elden çıkmasına da neden olabiliyor. 

HİSSELİ TAPU SAHİPLERİ DİKKAT!

Konut ve arsa fiyatlarınını artmasıyla pek çok kişi ortak mülkiyeti tercih etmeye başladı. Bu durum hisseli tapu sayısında artışa neden oluyor. Aynı zamanda da vefat eden anne ve babadan kalan miraslar için kardeşler arasında hisseli tapu düzenlemeleri de sıkça yapılmak.

Tapu sahipleri dikkat! Önlem alınmazsa tapunuzu kaybedebilirsiniz!

BUNU YAPMAYAN TAPUSUNU KAYBEDEBİLİR!

Hisseli tapu adı verilen mülkiyetlerde tapu sahiplerinin belirli sorumlulukları bulunuyor. Bir tapu sahibi kendi payını satmak istediğinde, diğer ortaklara ön alım hakkı nedeniyle payıyla ilgili karar almaları gerekiyor. Ayrıca, emlak vergisi sorumluluğu da her tapu sahibinin kendi payına düşen bir yükümlülük olup ödemelerin düzenli olarak yapılması gerekiyor. 

Tapu sahipleri dikkat! Önlem alınmazsa tapunuzu kaybedebilirsiniz!

Gerçek Akdeni'de yer alan habere göre; Hisse sahibi tapu harcı payını ödememe ya da emlak vergisini düzenli ödememe durumunda, diğer hissedarlar tarafından dava açılma hakkı doğar. Mahkeme, ortaklığın sona erdirilmesi kararı verebilir ve hisse sahibi ortaklıktan çıkartılırken kalan ortaklar arasında yeniden tapu paylaştırılması yapılır.

Bu durumda, diğer ortaklar mahkemeye başvurarak ortaklığın sona erdirilmesi talebinde bulunabilirler. Mahkemenin belirlediği tutarı ödeyen diğer hisse sahipleri, çıkartılan hissedarın payını satın alarak ortaklığı sürdürebilirler.

Tapu sahipleri dikkat! Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri yarın sonra sona eriyor! 

Tapu müdürlüklerinde 2 buçuk milyonun üzerinde kimlik doğrulama işlemi yapıldı!


 


Geri Dön