02 / 05 / 2024

Bakan resmen açıkladı! Tam 9 milyar 732 milyon TL'lik destek! SED, engelli ve yaşlı aylığı, elektrik desteği...

Bakan resmen açıkladı! Tam 9 milyar 732 milyon TL'lik destek! SED, engelli ve yaşlı aylığı, elektrik desteği...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, sosyal yardım faydalanıcısı hanelerin temel ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri amacıyla Ekim'de toplam 9 milyar 732 milyon TL'lik destek verildiğini açıkladı. İşte o destekler...



Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, sosyal yardım faydalanıcısı hanelerin temel ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri amacıyla yapılan destek ödemelerine ilişkin yazılı açıklamada bulundu. Bakan Yanık, konuyla ilgili açıklamasında, Türkiye Aile Destek Programı başta olacak şekilde, engelli ve yaşlı aylığı, elektrik desteği, genel sağlık sigortası prim ödemeleri ve anaokulu yardımı gibi pek çok alanda ihtiyaç sahibi vatandaşları yalnız bırakmadıklarına dikkat çekti. 

Sosyal yardımları tamamen hak temelli gerçekleştirdiklerine vurgu yapan Bakan Yanık, konuyla ilgili "Ekim ayı içerisinde bu desteklerimizin yanı sıra diğer nakdi yardımlarımızı eklediğimizde sosyal yardım faydalanıcısı hanelerimize toplam 9 milyar 732 milyon lira destek verdik" ifadelerini kullandı. 

Bakan resmen açıkladı! Tam 9 milyar 732 milyon TL lik destek! SED, engelli ve yaşlı aylığı, elektrik desteği...

Yanık, tüm toplumu hedefleyen sosyal yardımlara ve sosyal hizmetlere ilişkin yeni hizmet modelleri ve alanları geliştirmeyi sürdürdüklerinin de altını çizdi. 

İşte yapılan o destek ödemeleri ile ilgili ayrıntılar...


Geri Dön