28 / 04 / 2024

Bakan Uraloğlu: 2028'e kadar 1006 kilometre yeni otoyol yatırımı gerçekleştireceğiz!

Bakan Uraloğlu: 2028'e kadar 1006 kilometre yeni otoyol yatırımı gerçekleştireceğiz!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu 2028'e kadar gerçekleştirecekleri projelere ilişkin bilgi verdi. Bakan Uraloğlu 2028 yılına kadar 1006 kilometre yeni otoyol yatırımı yapacaklarını söyledi.



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Bakanlığı ile bağlı kuruluşlarının 2024 senesi bütçelerine dair sunum yaptı.

Bakan Uraloğlu, 2035 yılında her iki araçtan birinin elektrikli ve paylaşımlı seyahat oranının yüzde 14 olmasının beklendiğine dikkati çekerek "2028'e kadar 1006 kilometre yeni otoyol yatırımı gerçekleştireceğiz." dedi.

Ulaştırma ve haberleşme alanında son 21 senede 250 milyar dolar yatırım yaptıklarını ifade eden Uraloğlu, bu zamana kadar 42 milyar dolar tutarında kamu özel işbirliği projesine imza attıklarını ve 6 milyar dolarlık projelerin de yapımının devam ettiğini kaydetti.

Uraloğlu, Bakanlık bünyesindeki tüm sektörlere bu sene 192 milyar 795 milyon Türk Lirası yatırım ödeneği ayrıldığına vurgu yaparak, 2053 vizyonuyla ülkenin ihtiyaç duyduğu ulaştırma ve altyapı yatırımlarını gelecek 30 sene için planladıklarını belirtti.

Bakan Uraloğlu: 2028 e kadar 1006 kilometre yeni otoyol yatırımı gerçekleştireceğiz!

2028 YILINA KADAR 1006 KM YENİ YOL YATIRIMI

Uraloğlu yaptığı açıklamada, bölünmüş yol yatırımlarıyla trafik güvenliğini üst seviyeye çıkararak kazalardaki ölüm oranını düşürdüklerini vurgulayarak, Türkiye'deki trafik akışının yoğunlaştığı koridorları belirleyip bu akslarda yol standartlarını yükselttiklerini anlattı.

Uraloğlu, 2035 yılında her iki araçtan birinin elektrikli ve paylaşımlı seyahat oranının yüzde 14 olmasının beklendiğini söyledi.

"Hasdal-İstanbul Havaalanı arasında Kooperatif Akıllı Ulaşım Sistemi ile araç-araç, araç-altyapı haberleşmesi gibi yenilikçi teknolojilerin uygulamasını yapacaklarını söyleyen Bakan Uraloğlu, 2028 yılına kadar 1006 kilometre yeni otoyol yatırımı gerçekleştireceklerini söyledi. Bakan Uraloğlu," 308 kilometre yeni otoyolun yapılmasıyla Marmara Ringi 1255 kilometreye ulaşacaktır." dedi.

Bakan Uraloğlu, Kuzey Marmara Otoyolu'nun önemli bir kesimi olan 45 kilometrelik Nakkaş-Başakşehir otoyolunun yapımının sürdüğünü belirterek, Sarıyer-Kilyos tünelinin tamamlanmasıyla Sarıyer'e ulaşım süresinin ortalama 35 dakikadan 5 dakikaya ineceğini ifade etti. Toplam 440 kilometrelik Akdeniz Sahil Yolu'nun hayata geçirilmesi ile Mersin-Antalya arası seyahat süresi 4 saatin altına düşeceğinin bilgisini paylaştı.

Ankara-Kırıkkale-Delice ile Antalya-Alanya projelerinin ihalesinin aralıkta gerçekleştirileceğini kaydeden Uraloğlu, Kuzey Marmara otoyolunu Ankara'ya bağlayacak olan Akyazı-Ankara otoyolunu da planlara dahil ettiklerini dile getirdi.

Hazine arazileri boşaltılacak, kaynağa dönüştürülecek! Konut ihtiyacı olanlara düşük bedelle satılacak!

Turgutlu Belediyesi'nden 4 taksitle satılık iş yeri!

İzmirlilere kentsel dönüşüm müjdesi! 60 hektarlık alanın tamamı dönüştürülecek!


Geri Dön