28 / 04 / 2024

Bakan Uraloğlu'ndan elektrikli araç açıklaması: 2035'te her 2 araçtan biri elektrikli olacak!

Bakan Uraloğlu'ndan elektrikli araç açıklaması: 2035'te her 2 araçtan biri elektrikli olacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2035'te her 2 araçtan birinin elektrikli olacağını açıkladı.



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2035 yılında her 2 araçtan birinin elektrikli olacağını ve internet erişim bağlantılı araçların oranının yüzde 68 olacağını öngördüklerini belirtti.

ELEKTRİKLİ ARAÇ KULLANIMIZ YÜZDE 68 OLACAK!

Uraloğlu, artık akıllı elektrikli araçların vatandaşlar tarafından da ilgiyle  kullanılmaya başladığını belirterek, "2023 yılında her 2 araçtan birinin elektrikli olacağını ve internet erişim bağlantılı araçların oranının yüzde 68 olacağını açıkladı.

Uraloğlu, tüm yatırımların odağına mobilite, dijitalleşme ve çevreye duyarlılığı yerleştirdiklerini açıklayarak Tüm ulaşım modlarında seyahat sürelerini azaltmak, trafik güvenliğini artırmak, mevcut yol kapasitelerini etkin kullanmak ve enerji verimliliği sağlayarak ülke ekonomisine katkı sağlamak için akıllı ulaşım sistemlerini yaygınlaştırdıklarını açıkladı.

Uraloğlu, kara yolu altyapısını inşa ederken de teknolojideki gelişme ve küresel trendleri dikkate aldıklarını belirtti. Uraloğlu bun konuda '' Yollarımızı akıllı ve otonom teknolojilerle donatarak, hızlı ve emniyetli yol altyapısı tesis ediyoruz. Araçların birbirleri ve çevreleriyle veri transferi sağladığı otonom sürüş sistemleri için yeni gelişen mevzuatları oluşturmaya ve altyapımızı hazır hale getirmeye devam ediyoruz.'' ded.

uraloğlu, meteorolojik bilgi istasyonları, kameralar ve olay algılama uygulamaları sayesinde hava olayları, çevre şartları ve olası kazalar gibi değişkenlerin etkenlerini anında tespit edildiğini belirtti. 

Bakan Uraloğlu ndan elektrikli araç açıklaması: 2035 te her 2 araçtan biri elektrikli olacak!
BÖLÜNMÜŞ YOL AĞIMIZI, 31 BİN 250 KİLOMETREYE ÇIKARACAĞIZ'

Uraloğlu, Uzak Doğu'dan Avrupa'ya uzanan Orta Koridor'un kilit noktasında olan Türkiye'yi uluslararası bir merkez haline getirdiklerini kaydederek, "Şu anda ülkemizin dünyaya entegre olduğu uluslararası kara yolları koridorlarının ülkemizden geçen kısmı günümüzde yaklaşık 13 bin kilometredir. Buna yenilerini ekliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın, 'yol medeniyettir' diyerek bizlere açtığı müreffeh yolda ülkemizi yarınlara taşıyacak büyük kara yolu projeleri hayata geçiriyoruz.'' dedi. 

Bakan Uraloğlu ndan elektrikli araç açıklaması: 2035 te her 2 araçtan biri elektrikli olacak!

Otoyolları özelinde de 2028 yılına kadar 1009 kilometre daha yeni otoyol yapmayı hedeflediklerini açıklayan Uraloğlu  ''Bu yeni yapacağımız otoyollarımızdan; Ankara-Kırıkkale-Delice Otoyolu Projesi ile yük ve yolcu taşımacılığını daha güvenli, hızlı ve konforlu bir şekilde Ankara'nın doğu ve kuzey koridoruna ve buradan da Orta Doğu ve Kafkas ülkelerine aktaracağız. '' dedi.

Yakıt fiyatları artınca elektrikli araçlarda talep patlaması oldu!

Otomobildeki bu gelişmeler çok şaşırtıcı! Araba alacaksanız önce bu haberi mutlaka okuyun!

 


Geri Dön