Ekonomi

Bakan Varank: 80 ila 100 milyar dolarlık altın toprak altında! İşte detaylar!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, altın madeni konusunda önemli açıklamalarda bulundu. İşte detaylar!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “80 ila 100 milyar dolarlık altın ve gümüş şu anda toprak altında yatıyor” dedi.

İşte Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından yapılan altın açıklamasının detayları..

ALTIN TOPRAK ALTINDA YATIYOR!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Çanakkale, Lapseki'de üretim yapan TÜMAD Madencilik firmasına ait madeni ziyaret etti. Varank, madene ve ülkemizde bulunan diğer madenlere dair açıklamalarda bulundu.

İşletme hakkında yetkililerden bilgi alan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, altın odasına geçti. Daha sonra Varank, şu değerlendirmede bulundu; "Burası Türkiye'de altın, gümüş üretimi yapan önemli madenlerden bir tanesi. TÜMAD Madencilik, Lapseki'de Türkiye'deki altın üretiminin yüzde 8'i gerçekleşiyor. Bu yıl hedef, 3,5 ton altın, 2,5 ton gümüş üretmektir."

Varank, “Çanakkale bölgesinde 80 ila 100 milyar dolarlık altın ve gümüş şu anda toprak altında yatıyor. Bunların gün yüzüne çıkarıldığında Çanakkale ekonomisinin geleceği durumu düşünmemiz ve ona göre hareket etmeliyiz. Dünya standartları ve almanız gereken tedbirler bellidir. Madencilik yaptıktan sonra sahaların rehabilitasyonuyla ilgili kurallar çok açık. Kurallara uyulduğu zaman madenciliği asla kötü bir uygulama olarak görmememiz, kamuoyunu yanıltmamalıyız" dedi.

TÜRKİYE’DE ÜRETİLEN 29 TON ALTININ YÜZDE 17'Sİ TÜMAD ÜRETİMİ!

Balıkesir, İvrindi ve Çanakkale, Lapseki'de altın ve gümüş madeni bulunan TÜMAD Madencilik AŞ, bugüne kadar 18,2 ton altın ve 31,1 ton gümüş çıkardı. 2021 yılında Türkiye'de üretilen 39 ton altının 6,8 tonu yani yüzde 17'si TÜMAD tarafından üretildi. Yerel satın alma ve yerel istihdam politikasına sahip olan TÜMAD, işletmelerinin tamamında Türk mühendis ve işçilerle çalışıyor. Çalışanların yüzde 70'i yerel halktan seçiliyor. Toplam 2 bin personeli bulunan TÜMAD'ın 800 çalışanı Lapseki'de istihdam ediliyor. TÜMAD madenlerindeki tüm faaliyetler, çevreci bir anlayışla yürütülüyor. Madenlerde kuru atık depolama, filtre pres ile susuzlaştırma ve tamamen geçirimsiz kuru atık depolama alanı ile üretim yapılıyor.

Bankaya borcu olanlar dikkat! Bu haber milyonları ilgilendiriyor!

Tarım Kredi Market fiyatlarında görülmemiş indirim! İşte 5 litre sıvı yağ ve 5 kg toz şeker fiyatı!

Yastık altına koyduğunuz altınları çıkarın! KADSİS genişliyor! İşte yeni döneme dair detaylar!