29 / 04 / 2024

Bakan Yumaklı'dan büyük yapılarla ilgili dikkat çeken açıklama: Artık yüzde 100 milli olarak yapılıyor!

Bakan Yumaklı'dan büyük yapılarla ilgili dikkat çeken açıklama: Artık yüzde 100 milli olarak yapılıyor!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye'de devasa yapıların Türk mühendis, mimar ve işçilerin emeğiyle yapıldığını dile getirdi. 



Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye'de devasa yapıların Türk mühendis, mimar ve işçilerin emeğiyle yüzde 100 milli olarak yapıldığını dile getirerek '' "Baştan sona yüzde 100 milli olarak nitelendireceğimiz bir özelliğe sahip olması söz konusu" ifadelerini kullandı.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Malatya'nın Arguvan ilçesinde yapımı halen devam eden Yoncalı Barajı'nda incelemeler yaptı. İncelemelerin hemen ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan ve önemli açıklamalarda bulunan Bakan Yumaklı, barajın yüzde 98'inin tamamlandığını ve yıl sonunda bitirileceğini belirtti

Bakan Yumaklı, 2024 yılının ilk çeyreği itibarıyla su tutmaya başlayacak olan bir barajın başka bir özelliği de yaklaşık 9 kilometrenin üzerinde bir tünelle 175 bin dekarlık bir alanın sulanmasıyla alakalı devam eden bir inşaat sürecinin olduğunu söyledi.

Bu projenin de yaklaşık yüzde 75'i tamamlandığını belirten Yumaklı geriye kalan yüzde 25 ile en kısa zamanda biteceğinden bahsetti. Sulama kanallarının bitmesi sonrasında bu bölge için artık çok daha farklı ürün çeşitlerinin daha verimli üretimin gerçekleşmesi sağlanacağının vurgusu yapıldı. 

Bakan Yumaklı dan büyük yapılarla ilgili dikkat çeken açıklama: Artık yüzde 100 milli olarak yapılıyor!

BÜYÜK YAPILAR YÜZDE 100 MİLLİ OLARAK YAPILIYOR!

Türkiye'nin artık yatırımlarını kendi insanlarıyla hayata dönüştürdüğüne dikkat çeken Bakan Yumaklı  Türkiye'de devasa yapıların, büyük yapıların Türk mühendislerinin, Türk mimarlarının, Türk işçisinin emeğiyle baştan sonra yüzde 100 milli olarak nitelendiren bir özelliğe sahip olduğunu açıkladı.

Bakan Yumaklı konuyla ilgili şöyle bir hatırlatma yaptı ''Hatırlarsanız Yusufeli Barajı kendi kategorisinde dünyanın 5'inci barajı, Türkiye'nin en büyük barajı. 275 metrelik bir yüksekliğe sahip, binlerce kilometrelik tünellerle birlikte o inanılmaz doğa şartlarını işte bu bahsetmiş olduğum bu ülkenin evlatlarının, bu ülkenin mühendislerinin beyin günü, zihin gücü ve emeğiyle beraber oldu. Bugün burada da aynı şekilde bizim Türk mühendislerimizin en son teknolojiye, dünyada uygulanması gereken ne varsa bu barajın yapımında kullandığını görüyoruz. '' dedi.

Bakan Yumaklı yapılan söz konusu projelerin depremden etkilenmediğini çünkü buradaki teknolojinin depremden etkilenmesini engelleyecek şekilde yapıldığınında vurgusunu yaptı. 

Tarımda büyük ses getirecek yeni dönem! Bakan Yumaklı tüm detayları peş peşe açıkladı!

Çiftçilere güzel haber: Bakan duyurdu, Mazot ve gübre desteği hesaplara yattı! 

Tarım Bakanlığı, 22 yıl sonra genel tarım sayımı için harekete geçti!

Geri Dön