01 / 05 / 2024

Bakanlar, eski TOKİ Başkanı ile üniversite gezdi!

Bakanlar, eski TOKİ Başkanı ile üniversite gezdi!

Devlet Bakanları Yazıcı ve Özak, Avrasya Üniversitesi'nde incelemelerde bulundu. Yazıcı ve Özaka, eski TOKİ Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili adayı Bayraktarın ile Trabzon Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu da eşlik etti  



Devlet Bakanları Hayati Yazıcı ve Faruk Nafız Özak, Trabzonun Pelitli beldesinde hizmete girecek olan Avrasya Üniversitesinde incelemelerde bulundu. Yazıcı ve Özaka, Avrasya Üniversitesindeki incelemelerinde eski TOKİ Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili adayı Erdoğan Bayraktarın yanı sıra Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da eşlik etti.

Yazıcı, yaptığı konuşmada, başarı için hedef belirleyip o hedef için bütün imkanların seferber edilmesi gerektiğini belirterek, Trabzonda bir başka üniversite hedefi olmasaydı Avrasya Üniversitesinin kurulamayacağını söyledi. Yazıcı, "Aynı hükümet gibi çalıştınız. Biz de hedeflerimizi önümüze koyuyoruz, o hedefe doğru imkanlarımızla hızlı bir şekilde yürüyoruz. İşte eski  TOKİ  Başkanı Erdoğan Bayraktar ile 500 bin konut hedefi koyduk, 490 bine ulaştık. 15 bin kilometre duble yol hedefi koyduk 14 bin kilometre yaptık. Şimdi de bu hedefe 15 bin kilometre daha duble yol hedefi koyduk" dedi.

Eğitimin ve üniversitenin önemine de işaret eden Yazıcı, şunları ifade etti: "Eğitim önemli. Eğitime yatırım gençliğe, gençliğe yatırım ülkeye yatırım demektir. Hükümetimiz görevi devraldıktan sonra bütçede en büyük payı eğitime ayırmıştır. Eğitim açısından Türkiyenin geldiği seviye takdire şayan. Biz 81 ilde üniversite açacağız dediğimizde bunu eleştirenler oldu. 1957 yılında Atatürk Üniversitesi açılacağı zaman ona karşı çıkanlar da olmuş ama bir düşünün Atatürk Üniversitesi olmasaydı Erzurum ne durumda olurdu. Üniversiteler bulunduğu bölgenin sosyal dokusunu, ekonomik faaliyetini canlı tutan bir vizyon ortaya koyar."

Bakan Özak da Avrasya Üniversitesinin kuruluşunun bir başarı öyküsü olduğunu belirterek, "2004 yılında başlayan bu öykü bugüne geldi. Türkiyede her ilin bir veya iki üniversiteye sahip olması anlayışı bu üniversiteyi oluşturdu. Trabzon sağlık, eğitim ve spor kenti ama esas eğitim çok önemli. Burada insanlar çocuklarını çok iyi okutmak istiyorlar, o bakımdan bu üniversitenin çok başarılı olacağını düşünüyorum. İnşallah Trabzona daha fazla üniversite kurulur" diye konuştu.

Trabzonun yaşanabilir 4üncü şehir ilan edildiğini, marka bir şehir olduğunu da söyleyen Özak, "Başbakanımız Erdoğanın dünkü Trabzon mitinginde müjdesini verdiği demiryolunun gelmesiyle de kent bir lojistik merkez olacak" dedi.

"KİMSEDEN 5 KURUŞ PARA ALMADIK"

Üniversite Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Yıldız da 2005-2006 yıllarında inşaatını tamamlayarak Trabzonun ihtiyacı olan bu vakıf üniversitesine öğrenci almayı amaçladıklarını, ancak bazı gecikmeler yüzünden üniversiteyi 2010 yılında kurabildiklerini söyledi. Yakında üniversitenin açılışını yapacaklarını anlatan Yıldız, şöyle konuştu: "Trabzonda, paramız olmadığı için üniversiteyi yürütemeyeceğimiz günlerce tartışıldı. Biz, FİSKOBİRLİKin binasını 30 yıllığına kiraladık, 5 yıllık kirasını ödedik, 3 milyon liradan fazla sadece kira ödedik. Bu binaya da 2.5 milyona kadar para harcadık, kimseden 5 kuruş para almadık. Bu projenin devamı da var, Yomradaki binamızın da temelini 1-2 ay içinde atacağız. Kendi imkanlarımızla bugüne kadar geldik, bundan sonra hükümetimizin de desteğiyle hizmet vermeye devam edeceğiz"

Yıldız, Trabzona ikinci bir üniversite kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını da belirterek, kendilerine destek olanlara teşekkür etti.

AA


Geri Dön