28 / 04 / 2024

Bakanlığın verdiği yatırım teşviki TBMM gündeminde!

Bakanlığın verdiği yatırım teşviki TBMM gündeminde!

Bakanlığın bir şirkete verdiği yatırım teşviki meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Çokal, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



İYİ Parti Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal, Bakanlığın bir şirkete verdiği yatırım teşvikine ilişkin soru önergesi hazırladı. Çokal, sorusunun Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

İYİ Parti'li Çokal, ''Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın kurucusu olduğu Medipolitan Sağlık ve Eğitim Hizmetleri Anonim Şirketi'ne 220 milyon 600 bin TL'lik yatırım teşviki verdi. Resmi Gazete'de yer alan teşvik belgeleri tebliğine göre firmaya, yeni hastane yatırımı için KDV istisnası, gümrük vergi muafiyeti, yüzde 50 vergi indirimi, 2 yıl boyunca da sigorta primi işveren hissesi desteği verilecek'' diye konuştu.

İYİ Parti Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal'ın soruları:
1- Medipolitan Sağlık ve Eğitim Hizmetleri Anonim Şirketi'ne bahsi geçen teşvikin verilmesi, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın adı geçen şirketin kurcusu olmasından mı kaynaklanmaktadır? Bakanlığınız bu hususta bir açıklama yapacak mıdır?

2- Bahsi geçen teşvik hangi gerekçeler ile Medipolitan Sağlık ve Eğitim Hizmetleri Anonim Şirketine Bakanlığınız tarafından verilmiştir?

3- Bakanlığınız tarafından Sağlık ve Eğitim Hizmetleri alanında hangi şirketlere teşvik verilmiştir? Verilen teşviklerin içerikleri nelerdir?


Geri Dön