Kent Haberleri

Bakanlık açıkladı! B sınıfı ehliyetlerde yeni dönem başlıyor

İçişleri Bakanlığı, yaptığı açıklamada Türkiye genelinde 3 milyondan fazla vatandaşın hâlâ eski tip ehliyet kullandığını açıkladı. Buna göre, 31 Aralık 2024 tarihine kadar geçerli olan bu uygulamanın sona ermesinin ardından, eski ehliyetle trafiğe çıkan sürücülere 12 bin 978 TL para cezası uygulanac

Yapılan duyuru kapsamında, ehliyet yenileme işlemleri için izlenmesi gereken adımlara da yer verildiği ifade edildi. gercekgundem.com'da yer alan içeriğe göre; İçişleri Bakanlığı, yaptığı açıklamada trafik uygulamalarında başlayacak yeni döneme dair bilgilere yer vererek, sürücülerin ehliyetlerini yenilemeleri gerektiğini hatırlattı.

Bakanlık, bu tarihin bir kez daha ertelenmeyeceğini vurgulayarak, ehliyetlerini yenilemeyen sürücülerin bu tarihten sonra trafiğe çıkamayacaklarını belirtildi.Bakanlık, bu tarihin bir kez daha ertelenmeyeceğini vurgulayarak, ehliyetlerini yenilemeyen sürücülerin bu tarihten sonra trafiğe çıkamayacaklarını belirtildi.Bakanlık, bu tarihin bir kez daha ertelenmeyeceğini vurgulayarak, ehliyetlerini yenilemeyen sürücülerin bu tarihten sonra trafiğe çıkamayacaklarını belirtildi.Bakanlık, bu tarihin bir kez daha ertelenmeyeceğini vurgulayarak, ehliyetlerini yenilemeyen sürücülerin bu tarihten sonra trafiğe çıkamayacaklarını belirtildi.

Bakanlık, bu tarihin bir kez daha ertelenmeyeceğini vurgulayarak, ehliyetlerini yenilemeyen sürücülerin bu tarihten sonra trafiğe çıkamayacaklarını belirtildi.

13 BİN TL CEZA KESİLECEK

1 Ocak 2025 itibarıyla ehliyetlerini yenilemeyen sürücüler, trafiğe çıkmaları durumunda ilk ihlalde 12 bin 978 TL para cezası ile karşılaşacak ve ehliyetlerini yenilemeleri yönünde uyarılacak. Bu uyarıya rağmen ehliyetlerini yenilemeyip trafiğe çıkanların ise ikinci ihlalde ehliyetleri askıya alınacak.

Yetkililer, ehliyet yenileme işleminin oldukça basit olduğunu ve kısa sürede tamamlanabileceğini belirterek, gerekli belgeleri ve yapılması gereken adımları kaydetti.