29 / 04 / 2024

Bakanlık açıkladı! Hazine iç borçlanma yapacak!

Bakanlık açıkladı! Hazine iç borçlanma yapacak!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Nisan ve Haziran zamanında  569,9 milyar liralık iç borç servisine karşılık olarak 599,8 milyar liralık iç borçlanma gerçekleştireceği kaydedildi. 



Öte yandan, Hazine ve Maliye Bakanlığı, gelecek olan 3 aylık zamana  ilişkin olarak iç borçlanma stratejisini duyurnuş oldu.  Bu kapsamda Hazine, söz konusu dönem sürecinde 569,9 milyar liralık iç borç servisine karşılık 599,8 milyar liralık iç borçlanma gerçekleştireceği bildirildi. 

Bakanlığın gelecek 3 aylık dönem ile ilgili olarak iç borçlanma stratejisinde nisanda 284,1 milyar liralık iç borç servisine karşılık 169,5 milyar liralık, mayısta 140,4 milyar liralık iç borç servisine karşılık 212,8 milyar liralık ve haziranda 145,4 milyar liralık iç borç servisine karşılık 217,5 milyar liralık iç borçlanmaya gitmesi öngörülmektedir.

sozcu.com.tr'de yer alan habere göre; Nisan ayındaki iç borçlanmanın 113,9 milyar lirasının piyasadan ihale yolu ile, 43,6 milyar lirasının doğrudan satışlardan, 12 milyar lirasının kamuya satışlardan; mayıstaki iç borçlanmanın 186,4 milyar lirasının piyasadan ihale yoluyla, 8,4 milyar lirasının doğrudan satışlardan, 18 milyar lirasının kamuya satışlardan ve haziranda yapılacak iç borçlanmanın 196,7 milyar lirasının piyasadan ihale yoluyla, 9,7 milyar lirasının doğrudan satışlardan, 11 milyar lirasının kamuya satışlardan oluşması beklendiği belirtildi.

Bakanlık açıkladı! Hazine iç borçlanma yapacak!

Bu süreçte 18 tahvil ihalesi düzenlenecek, 4 kira sertifikasının doğrudan satışı yapılacak ve 3 hazine bonosu yeniden ihraç edilecek ve 1 altın tahvilinin doğrudan satışı da yapılacağı belirtildi. Nisan ayında 302 milyar lira, mayıs ayında 162,7 milyar lira ve haziranda 156,4 milyar lira ödeme yapılacak. Bu ödemelerin 51,2 milyar lirası dış borç servisinden oluşacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan yeni altın kararı çıktı! 

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'ndan deprem bölgesine finansman desteği!

Kira vergisi ilk taksit ödemeleri için son 10 gün! 2024 kira geliri nasıl hesaplanır?

Kira sözleşmelerinde e-Devlet uygulaması başladı mı? Ev sahipleri ve kiracılar dikkat: Artık bu şekilde olacak!

Zorunlu sigortada yeni dönem başlıyor! 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön