Bakanlık bünyesine inşaat işçisi alımlarının yapılması istemi mecliste!
Bakanlık bünyesine çevre, inşaat, jeoloji, harita, makine, maden ve endüstri mühendisi ile şehir plancısı alımlarının yapılması istemi meclis gündemine taşındı. CHP'li Özer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...
CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer, Bakanlık bünyesine çevre, inşaat, jeoloji, harita, makine, maden ve endüstri mühendisi ile şehir plancısı alımlarının yapılması istemine ilişkin soru önergesi hazırladı. Özer, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.
CHP'li Özer, ''Aşağıdaki sorularımın Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum yanıtlanmasını arz ederim'' diye konuştu.
Özer, açıklamalarına şu şekilde devam etti:
''Bakanlığınızın 2019 Yılı İdari Faaliyet Raporu'nda; “2019 yılında kurum dışı nakil 68, açıktan atama 9, KPSS 17, özelleştirme kanunu 33, Terörle Mücadele Kanunu 18, Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kanunu kapsamında 18, engelli personel 100 ve sözleşmeli 5 olmak üzere 262 personel alımı yapılmıştır” denilmektedir. Ayrıca aynı raporda mevcut personele ilave olarak hizmetine ihtiyaç duyulan personeli belirlemek amacıyla, Merkez ve Taşra Teşkilatı için İhtiyaç Analiz Formu düzenlendiği belirtilmiş ve şu ifadeye yer verilmiştir: “Birimler için tespit edilen 2.898 kişilik ihtiyaç listesi ayrıntılı olarak Maliye Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığının e-uygulama sistemine on-line veri girişleri yapılmıştır." İnsan Kaynaklarının verilerine göre ise Bakanlığınızın toplam kadrosunun 30.456 kişi, bunun 17.237'sinin dolu, 13.219'unun ise boş kadro olduğu tablolara yansıtılmıştır. Öte yandan Bakanlığınızda istihdam beklentisine giren çevre mühendisleri, şehir plancıları, mimarlar, inşaat mühendisleri, jeoloji mühendisleri, harita mühendisleri, makine mühendisleri, maden mühendisleri ve endüstri mühendislerinin sayısı da yeni mezunlarla birlikte her yıl artmaktadır.”
CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer'in soruları:
1. Bakanlığınızın 2021 yılı için personel alımına ilişkin bir planlaması var mıdır? Varsa bu alımlar ne zaman yapılacaktır? Alım yapılmayacaksa bunun nedeni nedir?
2. Binlerce çevre mühendisi, şehir plancısı, mimar, inşaat mühendisi, jeoloji mühendisi, harita mühendisi, makine mühendisi, maden mühendisi ve endüstri mühendisi büyük bir umutla alım ilanını bekliyor. Bu yıl hangi branşlardan kaç kişilik alım yapılacağını açıklar mısınız?
3. Genç mezunlar arasında boşuna bir umut ve beklentiye yol açmamak için her yıl belli tarihlerde, belli sayıda atama yapılması yönünde sabit bir sistem neden uygulanmıyor? Böyle bir uygulamanın ne gibi sakıncaları vardır?
4. Bakanlığınızın istihdam politikası nedir? Buna göre son beş yılda hangi branş ve birimlerde kaç kişi istihdam edilmiştir? Deprem, iklim krizi gibi sorunlarla mücadelede, yeşil ekonomi, sıfır atık gibi konulara ağırlık verilirken ilgili çalışan sayısı yeterli midir?