19 / 05 / 2024

Bakanlık o iddiayı yalanladı! Öyle bir uygulama yok

Bakanlık o iddiayı yalanladı! Öyle bir uygulama yok

 İnternette bazı sitelerde hızla yayılan, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından verilen 10 bin liralık yardımlara haciz koyulduğu iddiası üzerine   Hazine ve Maliye Bakanlığı konu ile alakalı açıklama yaptı. 



 Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan elde edilen verilere göre, vergi daireleri, kamu alacaklarının tahsili için Kahramanmaraş merkezli ilk zelzelenin olduğu andan itibaren bölgede herhangi bir haciz uygulaması olmadı. 8 Şubat tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile de vergi dairelerince yapılanlar da dahil olmak üzere tüm icra takipleri deaktif oldu.

Bakanlığın açıklaması, deprem tarihinden önce konulmuş hacizlerin ise alakalıların başvurusu üzerine değerlendirildiği ve olması gereken rahatlığın sağlandığı söylenerek, vergi dairelerince bankalara gönderilen haciz isteklerinin gönderildikleri andaki varlıklara tatbik edildiği, daha sonra hesaplara yatan meblağlara etkisi bulunmadığı yönünde oldu.

Bakanlık o iddiayı yalanladı! Öyle bir uygulama yok
Bu sebeple zelzele tarihinin akabinden hiçbir şekilde haciz olmadığından daha evvel hesapta haciz olsa dahi bu haczin, devlet aracılığı ile yapılan 10 bin TL'lik deprem yardımlarına etki etmediğine vurgu yapılarak, şunlar söylendi:


Geri Dön