İş Fırsatları

Bakanlık resmen duyurdu! Tam 4 bin 147 personel alınacak! Başvurular bugün başladı, hemen bakın!

Gençlik ve Spor Bakanlığı, taşra teşkilatında istihdam edilmek amacıyla; 300 Büro Personeli, 866 Koruma ve Güvenlik Görevlisi ile 2 bin 981 Destek Personeli (temizlik) alımı yapacak. Peki GSB personel alımı başvuruları başladı mı, ne zaman başlayacak? İşte o ayrıntılar...  Gençlik ve Spor Bakanı Dr

Gençlik ve Spor Bakanlığı, taşra teşkilatında çalıştırılmak üzere 4 bin 147 sözleşmeli personel alımı gerçekleştirecek.  Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, konuyla ilgili gerçekleştirdiği açıklamasında, taşra teşkilatında istihdam edilmek amacıyla 300 Büro Personeli, 866 Koruma ve Güvenlik Görevlisi ile 2 bin 981 Destek Personeli (temizlik) alımı yapılacağını belirtti.

 

Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun personel alımı açıklamasının ardından, başvuru yapmak isteyen adaylar, 'GSB personel alımı başvurusu nasıl yapılır, başvuru şartları neler?' sorularının yanıtlarını araştırmaya başladı. 

Peki GSB personel alımı başvuruları başladı mı? GSB personel alımı ne zaman başlayacak? İşte GSB personel alımı ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

GSB PERSONEL ALIMI BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK? 

Gençlik ve Spor Bakanlığı 4 bin 147 sözleşmeli personel alımı için başvurular 10 – 15 Eylül 2022 tarihlerinde e-Devlet üzerinde Gençlik ve Spor Bakanlığı-Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) adresi aracılığıyla elektronik ortamda gerçekleştirilebilecek.

Sabah'ın aktardığına göre, Gençlik ve Spor Bakanlığı 4 bin 147 sözleşmeli personel alımı için şartlarda belli oldu. 

GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI PERSONEL  ALIMI ŞARTLARI 2022

Alınacak 300 büro personeli için üniversitelerin en az lisans düzeyinde eğitim veren İktisat, İşletme, Maliye, Muhasebe, Kamu Yönetimi, Ekonometri, Uluslararası İlişkiler, İnsan Kaynakları Yönetimi ve Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümleri ile bu bölümlere denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış bölümlerinden mezun olunması şartı aranıyor. 

Aynı zamanda Büro personeli alımı 2020 yılı KPSS B grubu KPSS P3 puanı dikkate alınarak gerçekleştirilecek. 

 

KPSS P93 puanı esas alınarak istihdam edilecek 866 Koruma ve Güvenlik Görevlisi için ise üniversitelerin ön lisans düzeyinde eğitim veren bölümleri ile bu bölümlere denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanan bölümlerinden mezun olmak ve 10 Haziran 2004 tarihli ve 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun 10’uncu maddesinde yer alan özelliklere sahip olma şartı aranıyor. 

KPSS P94 puanı esas alınarak alınacak 2 bin 981 Destek Personeli (Temizlik) için ise ortaöğretim (lise ve dengi) kurumlarından mezun olunması koşulu bulunuyor. 

Genel başvuru şartları şu şekilde: 

1) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olunması,

2) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48'inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin 4, 5, 6 ve7'nci alt bentlerinde belirtilen şartlara sahip olmmak,

3) Başvuru tarihinin son günü itibarıyla 18 yaşını doldurmuş olması,

4) Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almıyor olması, (dul ve yetim aylığı hariç)

5) Tercih edilecek pozisyon için yukarıdaki tabloda aranan niteliklere sahip olunması, 

6) Herhangi bir kamu kurumunda çalışmakta iken görevden veya meslekten ihraç edilmemiş olunması, 

7) Herhangi bir kamu kurum ve kuruluşunda 4/B sözleşmeli personel pozisyonunda çalışmıyor olunması, 

8) Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların Ek-1'inci maddesinde istisna edilenler hariçolmak üzere, sözleşmenin feshi sebebiyle görevinden ayrılanların sözleşme fesih tarihinin üzerinden 1 sene geçmiş olması, 

9) Görevini devamlı yapmaya engel sağlık sorununa sahip olmaması,

10) Tam zamanlı ve vardiyalı çalışmaya engel durumu olmamak,

11) Arşiv araştırması olumlu sonuçlanmış olmak.

GSB PERSONEL ALIMI BAŞVURU EVRAKLARI 2022

Adayların başvuru yapılan pozisyon için istenilen ve aşağıda belirtilen belgeleri (çift taraflı belgelerönlü ve arkalı şekilde) sisteme yüklemeleri gerekiyor. 

1) Son altı ay içinde çekilmiş olan biyometrik fotoğraf,

2) Yükseköğretim kurumlarından mezun olup denkliğe sahip olan adaylar için YÖK'ten alınan denklik belgesi,

3) Kamu kurum ve kuruluşlarında 4/B sözleşmeli personel pozisyonlarında tam zamanlı şekilde görev yapmakta iken kurumlarınca sözleşmesi feshedilen ya da sözleşmesini tek taraflı fesheden adayların, bir senelik bekleme süresini doldurdukları ile ilgili önceki kurumlarından alınan onaylı hizmet belgesi.

4) Koruma ve Güvenlik Görevlisi pozisyonuna başvuruda bulunacak adaylar için ayrıca;

a) Geçerlilik süresi devam eden silahlı/silahsız özel güvenlik görevlisi kimlik kartı,

b) Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun Uygulanmasına İlişkin Yönetmeliğin 18'inci maddesinde belirtilen ve 26/6/2021 tarihli ve 31523 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Özel Güvenlik Görevlileri Sağlık Şartları Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde "özel güvenlik görevlisiolur" ibareli ve boy-kilo bilgilerini içeren son 1 (bir) sene içinde alınan sağlık kurulu raporu (15Eylül 2021 ve sonrası tarihli sağlık kurulu raporu)

Doların iki hafta içinde kaç lira olacağı belli oldu! Yer yerinden oynayacak! Bu haberi okumadan dolara elinizi sürmeyin

Altın ve doların bir ay sonra ne kadar olacağı resmen açıklandı! Yoksa siz bu haberi okumadan altın ve dolar mı aldınız?

TOKİ'den 81 ile 250 bin ucuz konut müjdesi! Sosyal konut fırsatı resmen başlıyor! Hemen bakın, ev sahibi olun!