13 / 05 / 2024

Bakanlıklar harekete geçti! 234 bin personel alımı yapılacak! İşte bakanlıklar ve personel alım şartları!

Bakanlıklar harekete geçti! 234 bin personel alımı yapılacak! İşte bakanlıklar ve personel alım şartları!

Kamu ve özel sektör istihdam seferberliğine başladı. Pek çok bakanlık, kurum ve kuruluş personel ve memur alımı için harekete geçti. İşte detaylar!



Kamu ve özel sektörde istihdam edilecek personel sayısı her geçen gün giderek artmaktadır. İş arayanlar için de bu şekilde yeni fırsatlar doğuyor. Birçok bakanlık, sözleşmeli ve sürekli işçi alımı yapacaklarının duyurusunu yaptı. Sağlık Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı ve diğer pek çok bakanlık, önümüzdeki aylarda ise 234 binden fazla yeni istihdam alanının yaratılacağı belirtildi.

Sağlık Bakanlığı, en çok alım yapan bakanlıklar arasında yer alıyor. Bu yüzden Sağlık Bakanlığı alımları dikkat çekmektedir. Bakanlık, 2023 yılında 31 bin 600 sözleşmeli sağlık personeli alımı ile 10 bin 900 sürekli işçi alımı yapılacaktır. Bu alımların arasında bin 494 sağlık lisansiyeri, bin 530 ebe, 798 sağlık teknisyeni ve 21 bin 709 sağlık teknikeri bulunmaktadır.

Bakanlık ayrıca, 10 bin 900 sürekli işçi istihdam edeceğini de belirtti. Başvurular da 22 ile 27 Mart 2023 tarihleri arasında İŞKUR vasıtasıyla alındı ve kura çekimi illerin trafik koduna göre ayrı ayrı yapıldı. Kura sonuçları Bakanlığa ait http://iscisonuc.saglik.gov.tr/ online olarak yayınlandı.

PERSONEL ALIMI YAPILACAK BÖLÜMLER!

Milli Savunma Bakanlığı bu yıl içinde toplam 30 bin 62 personel alımı gerçekleştirilecektir. Adalet Bakanlığı ise bu alımlar kapsamında Personel Genel Müdürlüğü, Ceza ve Tevkif Evleri, icra daireleri ve merkez teşkilat için toplam 22 bin 43 kişi alımı yapılacak. Milli Eğitim Bakanlığı da 5 bin sözleşmeli personel alımı yapılacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Gelir İdaresi Başkanlığı için 50 devlet gelir uzmanı ve 2700 gelir uzmanı olarak toplamda 2750 personel alımı yapacağı açıklandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da hizmet kuruluşlarında görevlendirilmek üzere 2 bin 431 meslek ve destek personel alımı yapacak.


Geri Dön