Kent Haberleri

Bakanlıktan ev almak isteyenlere 500 bin TL geri ödemesiz destek! 

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan sosyal yardımlar arasında ”Barınma Yardımı" yer alıyor. Söz konusu yardımı almak için bazı şartlar bulunuyor. 

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi veya  özel durumu olan yurttaşlara pek çok yardım yapılıyor. Bunlardan bir tanesi de  barınma yardımı olarak biliniyor. Söz konusu destek kapsamında ev alacaklara belirli şartlar altında 500 bin Türk Lirası hibe veriliyor. 


500 BİN LİRALIK DESTEKTEN KİMLER FAYDALANABİLİYOR? 

Pek çok kişi tarafından merak edilen ve arama motorlarında da sık sık araştırılan söz konusu destek eşi hayatını kaybetmiş, 18 yaş altı en az üç çocuğa sahip 3294 Sayılı Kanun kapsamındaki kadınlara veriliyor. 


BARINMA YARDIMI İÇİN NASIL BAŞVURU YAPILIYOR? 

Söz konusu bu destekten faydalanmak isteyen kadınlar kimliğiyle başvurularını yapabiliyor. Uygun görülenlere 500 bin Türk Lirası destek veriliyor.

ÖDEME İKİ FARKLI BİÇİMDE YAPILIYOR 

Söz konusu destek, konut alımları ve konut yapımlarında farklı biçimlerde ödeniyor. Konut alımlarında tek seferde, konut yapımlarında ise üç taksit olarak kaynak aktarılıyor.

Dar gelirli yurttaşlar tarafından merak edilen  söz konusu bu destek paketi,  ev alacakların da yüzünü güldürüyor. Yüzleri güldüren bu paket kapsamında, konut alacaklarına 500 bin lirasına kadar karşılıksız destek verilirken, konutlarını onarmak isteyenlere de 35 bin lira, 70 bin lira, 100 bin lira ve 300 bin lira tutarlarında ödeme yapılıyor. 

Peki 500 bin liralık destekten yararlanmak için hangi şartlar aranıyor? 

Çalışmalarını hız kesmeden sürdüren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın 'Barınma yardımları' kapsamında ödenen ve 500 bin lira kadar çıkabilen konut desteğini alabilmek için aranan şartlar şöyle açıklandı:

- 3294 sayılı Kanun kapsamında muhtaçlık sınırının altında olan ve sağlıklı barınma şartlarına haiz konutu bulunmayan,
- En az son bir yıldır Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının sorumlu olduğu yerleşim yerlerinde fiilen yaşayan,
- Nafaka yükümlülüğüne haiz akrabası olmayanlar yararlanabiliyor.
 

 

Milli Emlak, 3 ildeki 23 adet arsa ve araziyi indirim ve taksit seçeneğiyle satıyor!

Deprem uzmanı Dr. Ramazan Demirtaş o illeri işaret ederek uyardı! 7 şiddetinde deprem...

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kira sözleşmesi neden bu kadar önemli?