Kent Haberleri

Aile Bakanlığı'ndan 500 bin TL'ye varan destek müjdesi! 

Çalışmalarını hız kesmeden sürdüren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı evi olmayan vatandaşlara 500 bin TL'ye kadar konut desteği sağlayacağını duyurdu. Peki Aile Bakanlığı'ndan konut desteği almak için hani şartların sağlanması gerekiyor?

Dar gelirli vatandaşlar için verdiği destek ödemelerini hız kesmeden sürdüren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, konut sahibi olmak ya da var olan konutunu onarmak isteyen yurttaşlar için farklı tutarlarda destek ödemesi veriyor.

Aile Bakanlığı tarafından paylaşılan detaylara göre söz konusu destek ödemeleri 35 bin Türk Lirası'ndan başlıyor ve 500 bin Türk Lirası'na kadar yükseliyor. Peki hem evi olanların hem de yeni bir konut sahibi olanların merak ettiği ve araştırdığı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın konut desteği ödemelerinden yararlanabilmek için hangi şartların sağlanması gerekli? İşte Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı konut desteği ödemeleri ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, hiç evi olmayan ve ev sahibi olmak isteyenlere yurttaşlara belli orada konut desteği veriyor. Aile Bakanlığı'nın bu destek ödemeleri konutlarını onarmak isteyenlere de ödeniyor.

Dar gelirli vatandaşlar tarafından merak edilen ve araştırılan söz konusu bu destek paketi, konut alacakların da yüzünü güldürüyor. Söz konusu bu paket kapsamında, ev alacaklarına 500 bin Türk Lirası'na kadar karşılıksız destek verilirken, konutlarını onarmak isteyenlere de 35 bin Türk Lirası, 70 bin Türk Lirası, 100 bin Türk Lirası ve 300 bin Türk Lirası tutarlarında ödeme yapılıyor. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın 'Barınma yardımları' kapsamında ödenen ve 500 bin Türk Lirası kadar çıkabilen konut desteğini alabilmek için aranan şartlar şu şekilde beliritildi:

- 3294 sayılı Kanun kapsamında muhtaçlık sınırının altında olan ve sağlıklı barınma şartlarına haiz konutu olmayan,

- En az son bir senedir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının sorumlu olduğu yerleşim yerinde fiilen yaşayan,

- Nafaka yükümlülüğüne haiz akrabası olmayanlar faydalanabiliyor. 

EŞİ VEFAT EDEN KADINLARA KONUT DESTEĞİ


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, eşi vefat etmiş kadınlara da konut desteği veriyor. Bu destekten yararlanmak için başvuru yapan kişinin 18 yaş altı en az üç çocuğa sahip olunması ve 3294 sayılı kanun kapsamına girmesi şartları aranıyor. Şartları sağlayan vatandaşlara, hane başına 500 bin lira olacak biçimde destek ödemesi veriliyor.
 

ArmoniPark AVM'nin değeri 4 milyar TL'yi aştı! Yıllık kira değeri ise 138 milyon TL!

Ziraat Bankası'ndan aylık 17 bin 739 TL taksitle 2.5 milyon TL'lik konut kredisi kampanyası!

Açlık sınırı 19 bin TL'yi, yoksulluk sınırı 65 bin TL'yi aştı! Asgari ücretle makas açıldıkça açılıyor!