28 / 04 / 2024

Bakırköy Eğitim ve Araştırma Hastanesi açılıyor!

Bakırköy Eğitim ve Araştırma Hastanesi açılıyor!

Bakırköy Dr .Sani Konukoğlu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin açılışında canlı yayında ameliyat yapılacak



Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, depreme karşı yenileme çalışmaları sürüyor. Çalışmaları süren 11 katlı Modern Bina'nm tamamlanmasıyla dağınık olan fiziki yapı toplanacak, ortaya bölgenin örnek alınan eğitim ve araştırma hastanesi çıkacak. Başhekim Dr. Zafer Çukurova, yeni binanın 10. yıl kutlamalarıyla birlikte hizmete gireceğini söyledi. "Bakırköy Tıp Günleri" etkinlikleri kapsamında "Yeni Teknoloji ve Gelişmeler" kongresi ile hizmet ve yenilikler masaya yatırılacak.

İLKLERİN HASTANESİ
23-24 Nisan tarihlerinde yapılacak olan kongrede, aynı anda canlı olarak laparoskopik ve robotik cerrahi uygulamaları gerçekleştirilecek. Dr. Zafer Çukurova, Eğitim ve Araştırma Hastaneleri alanında ilk olan Çocuk Yoğun Bakım, Kulak Burun Boğaz, Acil Tıp, Anestezi ve Reanimasyon, Dahiliye gibi konuların yanı sıra Endoskopi ve Laparoskopik eğitim kursu da düzenleyeceklerini belirtti. Öte yandan, yeni bir oluşuma da imza atan hastane, Okmeydanı SSK Hastanesi'nden sonra en fazla acil hasta kabul eder konuma geldi. Çukurova, acil müdahale sayısının günde ortalama bin ve bin 500 arasında değiştiğini kaydetti.

3 MİLYON KİŞİYE HİZMET
Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Zeytinburnu, Esenler, Bağcılar'dan Beylikdüzü, Bahçeşehir ve Silivri'ye kadar uzanan geniş bir bölgede yaklaşık üç milyon kişiye sağlık hizmeti sunuyor.
 
Bahçelievler Semt Polikliniği, Bakırköy Semt Polikliniği, Lepra Hastanesi, Avcılar Murat Kölük Devlet Hastanesi de hastane bünyesinde yer alıyor. Hastanede günde ortalama 1500 acil hastaya ve 4500 poliklinik hastasına hizmet veriliyor.
Habertürk


Geri Dön