28 / 04 / 2024

Bakırköy'de 100 bina dönüşecek! 

Bakırköy'de 100 bina dönüşecek! 

Bakırköy Belediyesi, kentsel dönüşüm projesi kapsamında raporunu İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne sundu. Rapora göre ilçede 100 bina dönüşecek. 



Bakırköy Belediyesi’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde sunduğu kentsel dönüşüm projesi kapsamında 100 bina dönüşüme giriyor. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Bakırköy Belediye Başkanı Op. Dr. Bülent Kerimoğlu, plan kapsamında 3 ve 4 katlı binaların 5 kata çıkarılacağının müjdesini verirken, karar ilçe sakinlerini sevindirdi.

Bakırköy Belediyesi’nin geçem Kasım ayında, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde kentsel dönüşüm planı kapsamında sunduğu bir kat imar artışı, tüm siyasi partilerin ortak kararı ile kabul edildi. Bakırköy Belediye Başkanı Op. Dr. Bülent Kerimoğlu, plan kapsamında 3 ve 4 katlı binaların, 5 kata çıkarılacağını söyledi. İlçe sakinleri ise yıllardır bekledikleri müjde ile sevinç yaşadı.

Bakırköy de 100 bina dönüşecek! 

BAKIRKÖY’DE BİNALARIN YÜZDE 65’İ ORTA VE AĞIR HASARLI 

Türkiye’nin depremle ilgili sorunları olduğunu anımsatan Kerimoğlu, “Bakırköy de İstanbul’daki depremin merkez üssü ilçelerinden bir tanesi. Tabii Türkiye’deki bu deprem gerçeği hepimiz açısından çok sık ifade edilir ki siyaset üstü bir konudur. Biz, Bakırköy’ün hem depreme dayanıklı konutlarıyla hem uzun yıllardan beri mevcut olan yapı stoğunun eskimiş ve yenileşmeye duyulan ihtiyacı hem de geçmiş yıllarda eski teknolojiyle deniz kumundan yapılmış olmasından dolayı ciddi bir değişime ihtiyaç olduğu konusunda çalışmalar yapmıştık. Hatta çok saygın iki üniversitenin yapmış olduğu çalışma ile Bakırköy’de binaların yaklaşık yüzde 65’inin orta ve ağır hasarlı olduğuyla ilgili tespitler var. Buradan yola çıkarak Bakırköy’de kentsel dönüşüm yapma arzumuzu ifade ettik. Son 6 yıldır gerek Çevre ve Şehircilik Bakanlığı düzeyinde gerek İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı düzeyinde, geçmiş dönemde ve bugün, ciddi bir uğraş içindeyiz” şeklinde konuştu.

Bakırköy de 100 bina dönüşecek! 

Op. Dr. Kerimoğlu, sözlerine şu şekilde devam etti: 

"Arzumuz, Bakırköy’de caddelerin bulvara dönüştüğü, yeşil alanları içinde olan, sosyal donatı alanları olan, otopark sorununu çözen ve kent mimarisine, estetiğine uygun bir kentsel dönüşüm yapmak. Bununla ilgili olarak da nüfusu çok yoğunlaştırmadan, kat seviyesini çok yükseltmeden, sadece bir kat artışıyla bu sorunu çözebileceğimiz konusunda yurttaşlarımızla hemfikir olduk. En son geçen yıl kasım ayında belediye meclisinde bütün belediye meclis üyelerinin oy birliği ile bir kat artışa tekabül eden kentsel dönüşüm planları yaptık. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’ne de gönderdik. 3 ve 4 katlı binalara 1 kat daha eklenerek 5 katlı binalar haline getirilecek. Ancak 5 katlı binalara bir kat imar artışı ile ilgili taleplerimiz, henüz İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde bekliyor."

Bakırköy'de kentsel dönüşüm için yıkımlar başladı!

 


Geri Dön