04 / 05 / 2024

Bakırköy'de Mesa Evleri'nde 860 bin TL'ye icradan!

Bakırköy'de Mesa Evleri'nde 860 bin TL'ye icradan!

T.C. Bakırköy 11. İcra Müdürlüğü, İstanbul ile Bakırköy ilçesi Şenlik mahallesinde bulunan Mesa Evleri'ndeki daireyi 860 bin TL'den satışa çıkardı. Satış, 27 Ocak 2012 Cuma günü 14:30 - 14.40 saatleri arasında yapılacak



Verilen ilan şöyle;

T.C. BAKIRKÖY 11. İCRA MÜDÜRLÜĞÜ GAYRIMENKULÜN AÇIK ARTIRMA İLANI

Dosya No: 2008/14891 E.

Aşağıda cins, miktar vasıf ve kıymeti yazılı bulunan taşınmaz açık artırma sureti ile satılacaktır.

TAPU KAYDI; Şakırkoy 1. Bölge Tapu Sicil müdürlüğünün 30.12,2008 tarihli yazısı ve eki tapu kaydına göre; İstanbul İli, Bakırköy İlçesi, şenlik Mh. 893 Ada, 90 Parsel sayılı taşınmaz üzerine kurulu binanın 8 arsa paylı Bodrum-Zemin katta, konut nitelikli 1 nolu bağımsız bolümün tamamı borçlu adına kayıtlı bulunmaktadır.

TAŞINMAZIN İMAR DURUMU:

Bakırköy Belediye Başkanlığının 16.04.2009 tarihli'yazısından; taşınmazın 1/1000 ölçekli Florya Uygulama İmar planında, ayrık nizam, TAKS=%25, H=6,50 mt. İrtifak konut iman bulunmaktadır.

TAŞINMAZIN HALİ HAZIR DURUMU VE NİTELİKLERİ : Satışa konu taşınmaz, İstanbul İli, Bakırköy İlçesi, şenlik Mh. 893 Ada, 90 Parselde yer almakta olup, adres olarak Bakırköy, Şenlik Mh. Ekşinar Sk. Mesa Evleri No; 5 adresinde, ana binanın bahçe dubleks katında 1 bağımsız bölüm nolu dairedir. Daire; battçe katı 2 oda, salon, üst kat salon, 2 oda, mutfak, çift banyo, çift we, hol ve balkon'dan ibarettir. Salon ve odaların döşemeleri ahşap parke, ıslak mahallerin döşemeleri granit seramiktir. Daire dış kapısı çelik, iç kapıları Amerikan'dır. Pencereler ahşap görünümlü pvc doğrama, ısı camlıdır. Salon ve odaların duvarları sıva üzeri saten boya olup, tavanlar kartonpiyerlidir. Binada kullanılan malzeme ve işçilik 1. Sınıftır. Yaklaşık 280 m2 kullanım alanlıdır. Havalimanı yakınında, Yeşilköy ve Florya'ya yakındır. Gelir düzeyi ortalama üstü vatandaşların ikamet ettiği bölgededir. Çevrede Kaşıbeyaz, Beyti gibi dünyaca ünlü Restoranlar mevcuttur .Ayrıca yoğun iskan da vardır. Binalar genellikle bahçeli, yüzme havuzlu ve az katlıdır. Genellikle villa tipidir. Ulaşım kolaydır. Kiralama H satın alma yoğundur. Konut olarak kullanılmaktadır,

KIYMETİ: Yukanda durumu ve nitelikleri belirtilen ihale konusu taşınmazın kıymeti 860.00O,0OTL'dir,

SATIŞ ŞARTLARI:

1- Taşınmazın 1. açık arttırması 27.01.2012 tarihinde saat: 14,30 ile 14.40 arasında Bakırköy 11, İcra Müdürlüğü'nde yapılacaktır. Bu artırmada takdir ediien kıymetin %60'ını ve rüçhanlı alacaklar varsa, alacakları mecmuunu ve satış ve paylaştırma masraflarını geçmek şartıyla ihale olunur. Böyle bir bedel ile alto çıkmadığı taktirde en çok artıranın taahhüdü bakı kalmak kayıt ve şartı ile taşınmazın 2. açık arttırması -

08.02.2012 tarihinde aynı saatler arasında Müdürlüğümüzde yapılacaktır. Şu kadarki, arttırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin %40'ııtt bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Bu şartlarda alıcı çıkar ise ihale yapılacaktır. Çıkmaz ise satış talebi düşecektir.

' 2- Katma Değer Vergisi, İhale Damga Mu, alscı adına tahakkuk edecek Tapu Harcı, Tahliye ve TesSim Masrafları satın alana ait olacaktır. Tellaliye resmi ve birikmiş emlak vergi borçları satış bedelinden ödenir.

3- Açık artırmaya iştirak edeceklerin takdir ediien kıymetin %20 sı nispetinde Türk Lirası nakit ya da bu miktar kadar milli bir bankanın şartsız, kesin ve süresiz teminat mektubunu vermeleri gerekmektedir. Satiş peşin para iledir. Alo istediği takdirde kendisine 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir.

i- İpotek sahibi alacaklılar ile diğer ilgililerin (İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir ) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını hususu ile faiz ve masrafa dair olan iddiaları dayanağı belgeler ile birlikte 15 gün içinde Müdürlüğümüze bildirmeleri gerekir, aksı takdirde, hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır,

5- Taşınmaz kendisine ihale olunan satış bedelini hemen ya da verilen süre içinde ödemezse U.K. 133. maddesi gereğince ihale feshedilir ve kendisinden evvel en yüksek teklifte bulunan kim ise arz etmiş olduğu bedelle almaya razı olursa ona, razı olmaz veya bulunmazsa hemen 7 gün müddette İ.İ.K.'nın 129. maddesindeki şanlarla açık arttırmaya çıkarılır. İki ihale arasındaki farktan, yasal faizden alıcı ve kefilleri mesul tutulacak, hiçbir hükme hacet kalmadan kendilerinden tahsil edilecektir,

6- Tapu sicilinde ve icra dosyamızda adreslen mevcut olup da kendilerine tebligat gönderilen ilgililerine tebligat yapılmadığı takdirde ayrıca adres tahkiki yapılmayıp, iş bu ilan tebliğ yerine geçerli sayılacaktır.

7-) Şartname, iş bu ilanın tamim tarihinden itibaren Müdürlüğümüzde herkesin görebilmesi için açık olup masrafı verildiği takdirde isteyen adaya bir örneği gönderilecektir.

8- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacaklari. almak isteyenlerin Müdürlüğümüzün yukarıda numarası yazılı dosyasından bilgi almaları  ilan olunur.

İ.İ.K,126, Yönetmelik Örnek Slo:27

Basın No: 77643

www.bik.gov.tr

İlan için tıklayın!


Geri Dön