27 / 04 / 2024

Balıkesir Gönen emlak yatırımcılarının radarında!

Balıkesir Gönen emlak yatırımcılarının radarında!

Balıkesir Gönen'de arsalara olan talep artıyor. Bölgeye akın eden yatırımcılarsa, arsa alımlarına ve kiralamalara yöneldi.



Balıkesir Gönen’de arazi alımlarına talep arttı. Büyük şehirlere olan yakınlığı ile bilinen Balıkesir Gönen ilçemiz Emlak yatırımcıları tarafınca devamlı ilgi görüyor. Mekan Emlak Gayrimenkul Genel Müdürü Tahir Köstek konuya ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Tahir Köstek “Gönen, İlçemiz tüm bu fiziki özellikleri ve yemyeşil doğası ile biliniyor. Diğer yandan ilçe sınırları içerisinde iki adet organize sanayi bölgesi bulunmakta. Özelikle Gönen ilçemizde çeltik, patlıcan, oya, çeyiz ve meyvecilik işinde de marka şehir olma özeliğini taşıyor.” ifadelerini kullandı.

Tahir Köstek, “Türkiye genelinde tarım üreticileri ve girişimciler, Gönen çevre köylerine gelerek meyve ve fidancılık işi için arsa satın aldılar.  Bu alanada bazı emlak yatırımları yapılan köylerimiz; Bakırlı, Hasan bey, Balcı, Ulukır, Tütüncü, Keçeler, Babayaka. Yerleşim yapan girişimciler, son sistem kivi bahçeleri yaptılar ve üretmiş oldukları ürünleri de Türkiye’nin bilinen zincir marketlerine gönderiyorlar. Artan talepler karşısında kivi ekilmiş bölgelerde bulunan on dönüm veya beş dönüm gibi arazileri girişimciler satın alıyorlar ve kiralıyorlar. Seracılığın genelde Antalya, Mersin'de olduğu gibi, Akdeniz bölgesinde bulunduğunu söyledi. Gönen ilçesi Türkiye’nin gıda deposu olma yolunda hızla ilerliyor” dedi.

Balıkesir Gönen emlak yatırımcılarının radarında!

“Gönen, eti ve sütü ülkemiz genelinde en çok tercih edilen özelliği ile biliniyor. Bu sebeple yatırımcıların gözü Gönen'de. Gönen ve çevre köylerinin geçimleri, tarım ve hayvancılıktan sağlamaktadır" diyen Mekan Emlak Gayrimenkul firma sahibi Tahir Köstek, konuya ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Köstek, "Türkiye'deki kurumsal restoranlar ve zincir marketlerinde gönen eti yerini aldı. Bazı girişimciler,Balıkesir Gönen'den arazi alarak çiftlik kuruyor. İstanbul'un bilinen  zincir restoranlarının Gönen'de çiftlikleri bulunmaktadır.  Özellikle çiftlik kurmak için seçilen bölgeler ve köyler Çınarpınar, Akçapınar ,Kocapınar, Tuzakçı, Hacıvelioba, Bostancı Asmalıdere, Buğdaylı gibi köyler en çok tercih edilen yerleridir. Bahsedilen Gönen köyleri adeta çiftlik evi oldular” dedi.

Gönen ve bölgemizde kuru ve sulu tarım yapılıyor. Buğdaylı, Çanakkale sınırlarına yakın arazisi ile yerli ve yabancı yatırmcıların tercih sebebi oldu. Gönen, harika doğası, eti ve sütüyle daha da değerleniyor.

Balıkesir'de 26.7 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

 


Geri Dön