Kent Haberleri

Balıkesir Kaz Dağları'nda 14 dönüm zeytinlik imara açıldı!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Edremit Belediyesi onayıyla,  Kaz Dağları'nda binlerce zeytin ağacının bulunduğu üç ayrı parseldeki toplam 14 dönüm zeytinliğin imara açıldığı belirtildi. İşte ayrıntılar...

Balıkesir Belediyesi tarafından, Edremit'in 3 mahallesinde toplamda 14 dönümlük zeytinlik için imar izni verildi. Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 10 Ekim günü gerçekleştirilen toplantısında, meclis oylamasına sunulmak için CHP'li üyeler tarafından meclise üç ayrı gündem maddesi sunuldu. 

Sunulan gündem maddelerinde Edremit ilçesindeki Narlı, Güreş ve Çamlıbel mahallelerindeki üç ayrı parselin imara açılması talep edildi. 

Sabah Gazetesi'nden Yusuf Özdemir'in haberine göre; CHP'li isimler tarafından belediye meclisi kararıyla konut alanı olarak imara açılmasını talep ettikleri; Edremit İlçesi Narlı Mahallesi 510 ada 28 parsel, Güre Mahallesi 570 ada 19, 20, 24, 79 parsel ve Çamlıbel Mahallesi 431 ada 51 parselin doğa harikası olarak bilinen Kaz Dağları'nda içerisinde binlerce zeytin ağacının yer aldığı 14 dönüm büyüklükteki zeytinlik olduğu belirlendi. 

İmara açılması talep edilen parsellerin zeytinlik olduğunu belirleyen AK Partili meclis üyeleri, CHP'nin zeytin ağacı katliamına sert tepki göstererek karara karşı çıktı. 

Zeytinliklerin betonlaşmaya kurban edilemeyeceğine dikkat çeken AK Partili meclis üyeleri ayrıca imar kanununun 8. Maddesini dayanak göstererek parsel bazlı imar değişikliği yapılamayacağının altını çizdi. 

AK Partili Mehmet Birol Şahin, Kaz Dağları'ndaki zeytinliklerin imar katliamına uğratılarak betonlaşmaya terk edildiğine vurgu yaptı. Şahin, konuya ilişkin açıklamasında "İlçe ve Büyükşehir Belediyeleri CHP'li olunca el ele verip rahat bir şekilde zeytinlikleri imara açıyorlar. Doğa harikası Kaz Dağları'mızın, Zeytin Ağaçlarının İmar rantına kurban edilmesine sessiz durmayacak her türlü yasal ve demokratik haklarımızı kullanacağız" ifadelerine yer verdi. 

AK Partili meclis üyelerinin tüm muhalefetine karşın  CHP'li meclis üyelerinin zeytinliklerin imara açılmasını oy birliğiyle kabul ettiği belirtildi. 

Yapılan imar değişikliği imar kanununun 8. Maddesine aykırı olarak gerçekleştirildiği gündeme geldi. 3 ayrı parsel için üç ayrı gündem maddesi olarak teklif edilip parsel bazında belediye meclisinde kabul edilen imar değişikliğinde, bu kapsamda kanuna aykırılık belirlendi. 

İmar kanununa göre Parsel bazında; nüfusu, yapı yoğunluğunu, kat adedini, bina yüksekliğini arttıran imar planı değişikliğine gidilemediği belirtildi. İmar değişikliği parsel bazında yapılınca ilgili parselden terk edilmesi gerekli olan yol, otopark, sosyal ve yeşil alan terkleri gerçekleştirilemiyor. 

TÜRK-İŞ Başkanı Atalay'dan zam tepkisi: Asgari ücret tartışması başladığında ev sahipleri ve marketler zam yapıyor! 

Kira tespit davası açmak isteyenler ev sahipleri bu şarta dikkat! 

Bursa ve Gaziantep’te 43 adet arsa satılıyor. Bu tarihlere dikkat!