14 / 10 / 2024

TÜRK-İŞ Başkanı Atalay'dan zam tepkisi: Asgari ücret tartışması başladığında ev sahipleri ve marketler zam yapıyor! 

TÜRK-İŞ Başkanı Atalay'dan zam tepkisi: Asgari ücret tartışması başladığında ev sahipleri ve marketler zam yapıyor! 

Çalışanların dikkatleri aralık ayında yapılacak asgari ücret görüşmelerine çevrilirken, TÜRK-İŞ Başkanı Atalay'dan henüz asgari ücret zammının konuşulması için erken olduğu açıklaması geldi. İşte ayrıntılar...




Deutsche Bank'ın geçtiğimiz hafta yayımlanan raporunun ardından asgari ücret tartışmaları alevlendi. Bankadan yapılan açıklamada, 2025 için asgari ücret zammı, enflasyonla mücadelede tartışmaların merkezinde olduğu ifade edilirken, genel görüşün yüzde 25-30 arasında bir zam olduğuna dikkat çekildi. 

Son olarak TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, asgari ücret ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Atalay, söz konusu açıklamasında 2024 ila 2025 yıllarında emekli olacak işçiler arasında yüzde 30'luk maaş farkının meydana geleceği ve orta vadeli programda yer alan tamamlayıcı emeklilik sisteminin de kıdem tazminatına alternatif olacağı ile ilgili iddiaları da yalanladı. 

TÜRK-İŞ Başkanı Atalay dan zam tepkisi: Asgari ücret tartışması başladığında ev sahipleri ve marketler zam yapıyor! 

DEVLET DE BUNU ZOR KARŞILAR

Ekonomimcom'da yer alan habere göre; Ergün Atalay, sene başına daha 2.5 aylık bir süre olduğunun altını çizdi ve "Bu kanun değişmezse kaybımız var ama kanun değişiyorsa bir sorun yok. Yani bizim talebimiz arzumuz da bunun sürdürülemez olduğuna ilişkindir" diye konuştu. 

Bunu devletin de zor karşılayacağını vurgulayan Atalay, "Bunun kıdem tazminatları bulunuyor. Yani azımsanmayacak şekilde talep mevcut. En az 5 bin ile 12 bin Türk Lirası arasında bir para farkı var. İnsanlar o parayı neden bıraksınlar? Bu işi enflasyona bağlayamazsınız. Enflasyonu denk getireceğim diye ülkeyi uçuruma götürmek bir anlam taşımıyor" ifadelerini kullandı. 

TÜRK-İŞ Başkanı Atalay dan zam tepkisi: Asgari ücret tartışması başladığında ev sahipleri ve marketler zam yapıyor! 

EV SAHİPLERİ DE MARKETLER DE ZAM YAPIYOR 

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, zamlı asgari ücretin 1 veya 15 Şubat'ta ödeneceğine dikkat çekti ve "Burada 4 aylık bir süre var. Eğer 4 ay öncesinden asgari ücreti tartışmaya başlarsanız, ev sahipleri ve marketler zam yapmayı sürdürüyor" diye konuştu. 

Ayrıca, asgari ücret tespit komisyonunda geçmiş dönemlerde olduğu gibi bu dönem de asgari ücretli çalışanların olacağına vurgu yapan Ergün Atalay, "Biz orada olmayacağız" ifadelerine yer verdi. 

Tüm bunların yanı sıra, asgari ücret ile ilgili rakamlar ve öneriler peş peşe geliyor. Son olarak Asgari ücret zammı merakla beklenirken, MÜSİAD'ın ortaya attığı "bölgesel asgari ücret" önerisi büyük tartışmaya neden oldu. Mega kent İstanbul başta olacak şekilde hayat koşullarının ağır olduğu şehirlerle geçim şartlarının görece daha kolay olduğu Anadolu kentlerini ayıran teklif kamuoyunda da iki farklı görüş getirdi. 

Tapu randevusu nasıl alınır? E-devlet üzerinden tapu randevusu alma!

Bursa ve Gaziantep’te 43 adet arsa satılıyor. Bu tarihlere dikkat!

Kredi kartı sahipleri dikkat! Bu limiti geçenlerden her sene 750 TL kesilecek! İşte ayrıntılar...

SGK Uzmanı açıkladı: SSK, BağKur emeklilerine yüzde 15-16, memur ve memur emeklilerine yüzde 10-11 zam! 


Geri Dön