28 / 04 / 2024

Balıkesir Kentsel Dönüşüm Zirvesi 22 Ekim'de yapılacak!

Balıkesir Kentsel Dönüşüm Zirvesi 22 Ekim'de yapılacak!

Gelecek 20 yıl içerisinde Türkiye ekonomisinin lokomotifi olacağı belirtilen Kentsel Dönüşüm, bilim adamları, sektör temsilcileri, bürokratların katılımı ile 'Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Zirvesi'nde anlatılacak.



Uzun süredir ülke gündeminde konuşulan, tartışılan Kentsel Dönüşüm, Balıkesir'de bilim adamları, bürokratlar, sektör temsilcileri, iş adamlarının katılacağı zirvede anlatılacak. 22 Ekim 2015 Perşembe günü Balkonuk Center'da yapılacak 'Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Zirvesi' ile kentsel dönüşümün kalbi Balıkesir'de atacak. Kentsel dönüşümün, deprem kuşağında bir ülke olmamız, konut stokumuzun niteliksiz olması sebebiyle büyük önem taşıdığı, kentsel dönüşümün, gelecek 20 yıl içinde ülkemiz ekonomisinin 'lokomotifi' olacağı belirtiliyor. 


ÜST DÜZEY BİR KATILIM OLACAK 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Ticaret Odası, Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği ve TÜBİTAK MAM gibi kurumların desteklediği Management Plus Danışmanlık ve Eğitim tarafından organize edilecek zirveye akademisyenler, üst düzey bürokratlar, belediye başkanları ve sektörün dev firmalarının temsilcileri konuşmacı olarak katılacak. 


VALİ YAMAN VE BAŞKAN UĞUR AÇILIŞ KONUŞMASI YAPACAK 

Balıkesir ve ilçelerindeki arsa sahiplerini, kat maliklerini, konut ve gayrimenkul geliştiricilerini, inşaat sektörünü, inşaat malzemeleri sektörünü ve finans sektörünü yakından ilgilendiren zirveye çok sayıda kişinin katılması bekleniyor. Zirvenin açılış konuşmalarını Vali Mustafa Yaman, Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, T. C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Alt Yapı ve Kentsel Dönüşüm Genel Müdürü Vedat Gürgen yapacak. Kamudan ve özel sektörden, üniversitelerden uzman konuşmacıların katılacağı zirvede; Balıkesir' de ve ilçelerinde kentsel dönüşüm süreci içerisinde yapılması gerekenler, kentsel dönüşümde karşılaşılacak zorluklar ve nasıl aşılacağı, kentsel dönüşümün ülke ekonomisine getireceği katkılar, kentsel dönüşümün finansal ve ekonomik boyutları, arsa sahiplerine ve kat maliklerine düşen görevler gündemde olacak. 


Balıkşehir Büyükşehir Merhaba


Geri Dön