29 / 04 / 2024

Balıkesir sahilleri turist akınına uğradı!

Balıkesir sahilleri turist akınına uğradı!

Balıkesir'in Ayvalık, Burhaniye ve Edremit ilçelerindeki sahiller, Ramazan Bayramı nedeniyle tatilcilerin akınına uğradı.Ramazan ayında sakin olan ilçenin, bayramla birlikte hareketlendiği dile getirildi.



İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Kocaeli gibi büyükşehirlerden gelen tatilciler, Edremit Körfezi'ndeki sahillerde yoğunluğa neden oldu. Hava sıcaklığının 33-35, deniz suyu sıcaklığının ise 25-27 dereceyi bulduğu bölgede, nüfusun önemli ölçüde arttığı gözlendi.


Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, ilçedeki yoğun insan seline hizmet verebilmek için ekiplerin 24 saat mesai yaptığını söyledi. Tatilin ilçedeki turistik tesisleri doldurduğunu vurgulayan Gençer, şunları kaydetti:


"Esnaf arkadaşlarımız başta olmak üzere herkese bol kazanç diliyorum. Belediye personelimizle bayramda çok çalışacağız, çünkü Ayvalık'ın nüfusu bu bayramda 500 bini buldu. O yüzden daha iyi hizmet vermek için özellikle temizlik işleri ve zabıta birimlerine çok iş düşüyor. Bayram süresince 24 saat çalışacağız. Ayvalık’ın geleceği turizm ve şu anda turizmle geçinen bir ilçe olduk. Tarım çok önemli ama turizm katlayarak tarımın önüne geçti."


Tatillerini Edremit Körfezi'nde geçiren vatandaşlar ise Ramazan ayında sakin olan ilçenin, bayramla birlikte hareketlendiğini dile getirdiler. 



AA


Geri Dön