28 / 04 / 2024

Balıkesir Yeni Karesi Projesi yarın tanıtılacak!

 Balıkesir Yeni Karesi Projesi yarın tanıtılacak!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle inşa edilen Yeni Karesi Projesi halka tanıtılacak. Balıkesir'e hakim bir tepede, sağlam zemin üzerinde konumlanan proje; mimarisi ile dikkat çekiyor.



Geniş bahçeleri, yeşil alanları, çocuk oyun alanları ile modern site yaşantısı ile mahalle kurgusunu bir arada sunan projenin iki etabında toplam 2400 könut üretilecek.


Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 2.400 konutluk Yeni Karesi Projesi için düğmeye bastı. 16 Ekim Cuma (yarın) Balkönut Center saat 10.30'da gerçekleştirilecek lansman ile görücüye çıkacak olan Yeni Karesi Projesi, mahalle könseptinde maksimum açık alan oluşturacak şekilde tasarlandı.



Balıkesir Toplu Könut A.Ş. (BALTOK) tarafından hayata geçirilen Yeni Karesi Projesi'nde 2+1, 3+1 ve 4+1 daire seçenekleri yer alıyor. Projede 2+1'lerin fiyatları 125 bin 500 liradan 3+1'lerin fiyatları 157 bin 500 liradan, 4+1'lerin fiyatları ise 297 bin 500 liradan başlangıç gösteriyor.


Kente hakim noktada yükselen Yeni Karesi Projesi, 245 bin 750 metrekare arsa üzerinde inşa edilecek. 15 katlı bloklardan oluşacak sitede, 11 farklı könut tipi mevcut. Könutlar bölgenin iklimsel yapısı ve hava akımına uyumlu bir şekilde könumlandırılacak. İklimsel açıdan “avlu” tasarımı temel öğelerinden biri olarak planlandı.


Karesi'de inşa edilen projede ilköğretim okulu, sağlık merkezi, dini tesis ve açık yeşil alanlar, açık spor alanları, basketbol sahası, tenis kortu, yaya ve bisiklet yolları bulunacak.



Balıkesir Modern kentleşme hamlesini "Yeni Karesi" Projesi ile başlatıyor.Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin iştiraki olan Balıkesir Toplu Könut A.Ş.'nin (BALTOK) geliştirdiği proje; Balıkesir'lilere nitelikli könut ve yaşam alanı sunacak.Şehrin gelişmesine imkan tanımayan çarpık kentleşme, talebi karşılayamayan könut üretimi ve buna bağlı yüksek maliyetler uzun yıllardır Balıkesir'in öne çıkan en önemli sorunları olmuştur.


2015 yılı Mayıs ayında GYODER tarafından 7.'si düzenlenen "Gelişen Kentler Zirvesine" ev sahipliği yapan Balıkesir, zirve sönrası kazanımlarını "Yeni Karesi" projesiyle birlikte hayata geçirmeye hazırlanıyor.


Kim Ne Dedi?


Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, BALTOK marifeti ile geliştirecekleri projelerle, Balıkesir'lilerin hak ettikleri modern, sağlam ve ferah könutlar geliştireceklerini ve kentsel dönüşüm için rezerv könutlar üreteceklerini belirtti. Başkan Uğur, İstanbul, Bursa,  Ankara  ve  İzmir  gibi Büyükşehirlerde yaşayan vatandaşların Balıkesir'de sosyal dönatıları ile tam bir yaşam alanı olacak mesken sahalar talep ettiğini; Yeni Karesi ile startı verilen projelerle Balıkesir'in geniş bulvarlar, ticari birimler ve kamu yatırımları ile yeniden inşa edileceğini ifade etti.


Uğur, BALTOK projelerinin Balıkesir merkezinde sınırlı kalmayacağını, talep gelen her ilçede halkın talebiyle şekillenen projeler geliştireceklerini ifade etti. Ahmet Edip Uğur,"Halka rağmen hizmet olmaz. Balıkesirliler ne istiyor, nasıl istiyorsa öyle yapacağız. Ayvalık Köprüsü gibi. Bakın anket yapıyor, sizlerin ve Ayvalık aşıklarının görüşlerini alıyoruz" dedi.


Balıkesir Toplu Könut A.Ş. Genel Müdürü Sercan Akkoç, "Sürdürülebilir kentleşme nitelikli gayrimenkul projeleriyle desteklenmeli, böylece çarpık yapılaşma önlenirken Balıkesirlilerin uygun fiyat ve ödeme koşulları ile ev sahibi olmasının önü açılmalı. BALTOK tam da bu sorumlulukla projeler geliştirecek." dedi.


Yeni Akit


Geri Dön