28 / 04 / 2024

Balıkesir yeni yatırımlarla cazibe merkezi olacak!

Balıkesir yeni yatırımlarla cazibe merkezi olacak!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Balıkesir’deki yatırımlarla ilgili açıklamalar yaptı. Kafaoğlu, "Balıkesir cazibe merkezi olacak" dedi.




Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, kentteki yatırımlarla ilgili açıklamalar yaptı. Balıkesir’in Marmara ve Ege Bölgesini birleştiren bir noktada ve odak bir şehir olduğunu dile getiren Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu yeni yapılan İstanbul-İzmir otoyolu ile temeli atılan Çanakkale Boğaz Köprüsünün Balıkesir’den geçeceğini belirtti. Başkan Kafaoğlu “En çok adası olan bir iliz. 22 adamız var. Balıkesir Ege ve Marmara Denizi arasında 7 ile komşu. Balıkesir fırsatlar şehri ve henüz daha keşfedilmemiş konumda, gelişmeye ve büyümeye açık. Gelecek 10 yıl içerisinde Balıkesir’i tanıyamayacağız. Balıkesir’de Organize Sanayi Bölgesi doldu, şu anda 115 fabrikamız var. Organize Sanayi Bölgesi’ni daha da büyüteceğiz. İstanbul sanayiden arındırılıyor, Bursa sanayi açısından doldu, sanayileşme Balıkesir’e doğru geliyor. Şişe Cam Fabrikasını Balıkesir’e taşıyor, Filli Boya Balıkesir’e geliyor. Balıkesir cazibe merkezi haline geliyor” diye konuştu.


DEVLETTE DEVAMLILIK ESASTIR

Başkan Zekai Kafaoğlu konuşmasını şöyle sonlandırdı: “Avlu ve Çay Deresi Projesi yapıldı. Bizden önce yapılan bir projeydi. Devlette devamlılık esastır. İkinci etabını biz sürdürüyoruz. Şehirler büyüdükçe, insanların sosyal ihtiyaçları artıyor. Belediyecilik yaparken sadece hizmet belediyeciliği yapmıyoruz, sosyal, kültürel, çevreye duyarlı ve katılımcı belediyecilik yapıyoruz. Çamlık Projesi devam ediyor. Burası cazibe merkezi olacak. Balıkesir’i büyütmeye devam ederken, sağlıklı yapılaşmayı da önemsiyoruz.”

 

 


Geri Dön