28 / 04 / 2024

Sultangazi yeni yatırımlarla cazibe merkezi oldu!

Sultangazi yeni yatırımlarla cazibe merkezi oldu!

İstanbul'un gelişen ilçesi Sultangazi, ormanları, kamu binaları, altyapı çalışmaları ve kapalı pazar alanları ve yapılan yeni yatırımlarla İstanbul'un cazibe merkezi haline geldi.



TÜRKİYE'NİN televizyon alt yazılarından, şiddet olaylarından tanıdığı Sultangazi, ormanları, kamu binaları, altyapı çalışmaları ve kapalı pazar alanlarıyla İstanbul'un cazibe merkezi haline geldi. Bir zamanlar insanların gelmeye çekindiği ilçeye yılda 2,5 milyon insanı nasıl çektiklerini aktaran Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, yapılan tüm yatırımları anlattı. 


İMAJI TERSİNE ÇEVİRDİK 


Sultangazi bölündükten sonra ilk probleminin imaj problemi olduğunu biliyorduk diyen Altunay "Bu kötü imajı tersine çevirebilmek, Sultangazi'den çok farklı projelerle bahsedebilmek hatta Sultangazi'yi daha iyi tanımlayabilmek adına yapmamız çok ciddi adımlar attık. Bu imajı tersine çevirdiğimizi düşünüyorum. Artık Sultangazi denince ilk akla gelen farklı şeyler oluyor. Mesela Şehir Ormanları konuşuluyor. En büyük belediye binamız konuşuluyor. En çok yeşil alan oluşturmamız konuşuluyor. Bunu yeterli görmüyoruz. Çalışmaya, insanlara hizmet etmeye devam ediyoruz. Bizim koyduğumuz hedef her zaman ulaşamayacağımız hedef olur. Bütün mesele ona yaklaşmaktır. Ona ulaşabilmek için maksimum çabayı göstermektir. Milleti sevmek hizmetle olur. Bu yüzden hizmet siyaseti yapıyoruz" şeklinde konuştu. 


KAMU BİNALARI YAN YANA 


Vatandaşların yüzünün güldüğünü görmenin kendilerini mutlu ettiğini söyleyen Altunay, vatandaşın ulaşabileceği, sığınabileceği alanlar olmasını, derdi olduğunda çözebilecek bir başkan olmasını istediğini belirterek tüm bunları sağlanayabiliyorsa vatandaş memnuniyetinin de arkasından geldiğini söyledi. Bu devrin gençliğinin çok şey beklediğini ifade eden Altunay, "Biz anne ve babalarının o çocukların ne kadar zor şartlarda bu ilçeden minibüslerle, otobüslerle bazen yürüyerek küçücük bir hizmeti almak için merkeze ya da başka ilçeye gittiğini biliyoruz. İşte bu büyük ilçede şimdi her şey yerinden olarak veriliyor. Altı sene sonra artık onları konuşmuyoruz. Bir kimlik çıkarmak için bile minibüse binip yarım saat yol gitmesi gerektiğini artık konuşmuyoruz. Yine hastaneye gitmek için sabahın dördünde buradan araba bekleyenlerden artık bahsetmiyoruz. Şimdi ilçemizin merkezinde kurduğumuz bu güzel hizmet binaları, nikah ve düğün salonları, şimdi faaliyete geçecek AVM ve meydanıyla vatandaşa bu manada belediyecilik hizmetini gerektiği kadar verdiğimize inanıyorum. Kaymakamlığı hemen yanına yapmamızın gerekçesi buydu. Şimdi kaymakamlık binamızda da gerek emniyet müdürlüğü, vergi dairesi, işçi bulma kurumu ve diğer kamu birimlerinin burada konuşlanmış olması vatandaşımızın şehrin ortasındaki bu hizmet birimlerine çok kolay ulaşması demek" dedi. 


Farklı grupların kullandığı yerler 


halkın hizmetinde BİZİM cennete çevirdiğimiz alanları daha önce bazı gruplar veya örgütler kullanıyordu. Onlar istiyordu ki burayı kimse kullanmasın. Biz bunu halka açtık. Hiç kimseye 'sen kullanamazsın' demedik. Burası, belli bir grubun, belli bir örgütün, belli bir yapının değil, halkımızın yeri oldu. Bizim istediğimiz de buydu. Ama bugün ben görüyorum ki Gazi Mahallesi buraya hepsinden fazla sahip çıkıyor. 0 çocuklar daha yakın olduğu için daha çok istifade ediyor, daha çok oyun gruplarımızdan yararlanıyor. Gazi'deki aileler sabah kahvaltısını çocuklarıyla burada yapıyor. Onları ziyaret etmekten mutlu oluyorum. 


1 milyon 650 bin metrekarede halkımıza hizmet veriyoruz 


Yeşil alanlara değer verdiklerini belirten Başkan Altunay, "O zaman kullanılmayan ve kimsenin girmediği bu alanlara vatandaşı çekmek öncelikli projemiz oldu. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın İBB Başkanı iken Çamlıca ve Florya gibi benzer yerleri halka açtığı gibi, biz de buradaki alanları halkımızın hizmetine sunmak istedik. İlk önce 800 dönümlük bir alan kiralamıştık. 2009 yılında belediye başkanı seçildikten sonra ise burada işe koyulduk. 2010'da buradaki çalışmalarımızı bitirerek halkın hizmetine açtık. Bu hizmetleri küçük paralarla yaptık. Çocuk oyun gruplarının gelmesi, at binicilik kursları için ahırların yapılmasına bedel ödedik. Bu 800 dönüme halktan yüksek talep gelince ikinci bir 850 dönümü daha talep ettik" şeklinde konuştu. 


İKİNCİSİ KALFALIK ESERİMİZ 


Orman Bakanlığı'nın kendilerine bir alan daha verdiğini belirten Altunay, "Fevkalade güzel bir alan oldu. Bizim için ilki çıraklıksa bu da kalfalık eserimiz oldu. Ustalık eserimizi de Malova Kemeri yanmda yaptığımız çalışmalarla ispat edeceğiz. Şimdi at binicilik kurs alanlarım yeniledik, atlarımızı çoğalttık. 1 milyon 650 bin metrekarelik alanda sadece Sultangazi değil İstanbul'a hizmet verir noktadayız" dedi. 


Gelecek nesiller için çalışıyoruz 


Başkan Altunay, Malova Güzelce ve Bulancak kemerlerini de vatandaşımızla buluşturduk. Aslında Sultangazi denince bu bölge su ilçesi suların ve hatların geçtiği ilçe bentlerin ve kemerlerin olduğu ilçe diye anılıyor. İşte bu yapımızdan ötürü biz de bunlara değer veriyoruz. Onları korumak ve gelecek nesillere aktarma noktasında gayret sarf ediyoruz" dedi. 


Akşam


Geri Dön