02 / 05 / 2024

Balıkesir'de katı atık toplama teknesi hizmete girdi!

Balıkesir'de katı atık toplama teknesi hizmete girdi!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Ege ve Marmara denizlerine kıyılan olan şehirde sahil temizlemesi yapılabilmesi için 'Katı Atık Toplama' teknesi hizmete soktu. Teknenin kontrolünü Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur yaptı.



Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından geliştirilen proje kapsamında, kiralanan Katı Atık Toplama teknesi göreve başladı. 


1 Ağustos tarihinde Edremit Körfezi'nde göreve başlayan teknenin kontrol ve tanıtımına Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur yaptı. Altınoluk sahilinde düzenlenen törene, Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal, Havran Belediye Başkam Emin Ersoy, Balıkesir AK Parti 11 Başkanı Mahmut Poyrazlı, AK Parti Edremit Üçe Başkanı Ahmet Ateş ve vatandaşlar da katıldı. Yaklaşık ay önce Burhaniye'de den Altınoluk yönüne doğru, profesyonel dalgıç ekibiyle birlikte çalışmaya başlayan teknenin bu yıl 5 ila 7 metreküp arasında katı atık toplaması hedefleniyor. 


Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkam Ahmet Edip Uğur, yaptığı açıklamada, Çevre Kontrol Koruma Daire Başkanlığı'mn kontrolünde çalışmayı devam ettirildiklerini söyleyerek, amaçlarının gelecek nesülere temiz bir çevre bırakmak olduğunu dile getirdi. Uğur, "Hedefimiz, Edremit'te kanalizasyon şebekesi kurup, arıtma tesisi ile Ege'mizin incisi Edremit Körfezimizi temiz tutmak" dedi. 


Uğur, "önümüzdeki yıl bu çalışmalarımızı daha erken başlatacağız ve daha büyük gemilerle daha geniş bir alanda temizleme çalışmalarımızı devam ettireceğiz" diyerek temizlik konusunda hassas olduklarını ifade etti. 


Yapılan çalışmayı izleyen Altınoluklu vatandaşlar ve tatilciler, başkan Edip Uğur'a teşekkür etti. Başkan Uğur, tekneye binerek çöp toplama işlemini bizzat yerinde inceledi. Uğur, daha sonra çay bahçesinde oturarak vatandaşların sorunlarını dinledi. Bölge sakinleri, çocuklarım da alarak Edip Uğur ile birlikte hatıra fotoğrafları çektirdi. 


Zafer 


Geri Dön