29 / 04 / 2024

Balıkesir'de Yağmur Gençlik Merkezi açıldı!

Balıkesir'de Yağmur Gençlik Merkezi açıldı!

Balıkesir Yağmur Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Derneği'nin girişimiyle yaptırılan, lise öğrencilerinin ücretsiz faydalanacağı Yağmur Gençlik Merkezi hizmete açıldı. Merkezde 300 öğrenci takviye dersten yararlanacak...




Balıkesir Yağmur Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Derneği'nin girişimiyle yaptırılan, lise öğrencilerinin ücretsiz faydalanacağı Yağmur Gençlik Merkezi hizmete açıldı. 300 öğrencinin takviye ders ve çeşitli faaliyetlerden faydalanacağı merkezin açılış töreninde konuşan Vali Ahmet Turhan, çocukların sokakta kötü alışkanlıklara maruz kalabileceğini belirterek, "Çocuklarımızın boş zamanlarını güvenilir ve sağlıklı ortamlarda geçirmesi açısından örnek bir müessese. Balıkesir'de bu tür kurumları arttırmamız lazım." dedi. Törene Belediye Başkanı İsmail Ok, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İlhan Aslan, İl Müftüsü Turgut Açari, Bakkallar Odası Başkanı Hasan Yançıl, Şelale Eğitim Kurumları Genel Müdürü İzzet Bilir, Yağmur Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Derneği Başkanı Gürkan Zeybek ve diğer vatandaşlar katıldı.


Hisariçi Mahallesi, Yaymacılar Caddesi'nde bulunan altı katlı merkezde, altı öğretmen tarafından 300 lise öğrencisine hafta içi okul çıkışlarında, hafta sonları ise tam gün matematik, fizik, kimya, Türkçe, İngilizce ve dil anlatım konularında ücretsiz ders takviyesi yapılıyor. Dört dersliğin bulunduğu Yağmur Gençlik Merkezi'nde sinema salonu, masa tenisi, kütüphane, akıllı sınıf, sanal ofis, spor salonu, internet kafe ve oyun salonu da var. Takviye kurslarının yanında kişisel gelişim kursları, gezi, piknik ve çeşitli sportif turnuvalar da yapılacak. Ayrıca ailelere yönelik seminerler düzenlenecek.


Açılış töreninde konuşan Dernek Başkanı Zeybek, merkezin Balıkesir'de eğitime gönül veren esnafların biraraya gelerek oluşturdukları bir hizmet olduğunu söyledi. Zeybek, "Faaliyetlerimize tatil kurslarımızla başladık. Merkezimizde liseli kardeşlerimize, aralarında bağlama, ney, hızlı okuma, İngilizce, Kur'ân–ı Kerîm ve on parmak daktilonun yer aldığı çok sayıda kurs da veriliyor. Eylül ayından itibaren öğrencilerimize haftalık düzenli olarak matematik, fizik, kimya, biyoloji ve Türkçe derslerinden etütler yapılıyor. Merkezimizin ilimize hayırlı olmasını temenni ediyorum." dedi.


Başkan Ok da çok hayırlı bir iş ve hizmet yapıldığını belirterek, "Bu güzel hizmet hakkında ne kadar konuşsak azdır. Bugün nasıl bir gençliğe sahipsek, bizleri öyle bir gelecek bekliyor. Dolayısıyla gençliğimizin, devletimizin ve bütün kurum ve kuruluşlarımızın iyi niyetli çabalarına rağmen bazı olumsuz davranışlardan kurtarılamadığı bir gerçek. Bu nedenle böyle kurumlar ve bu tür faaliyetler, her türlü takdirin üzerindedir. İnşallah bu ve buna benzer gençlik merkezlerinin sayısı hızla çoğalır. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum, hepsinden Allah razı olsun." şeklinde konuştu.


Vali Turhan ise eğitimin her sıkıntının çaresi olduğunu söyledi: "Gençlik merkezimizin Balıkesir'e güzellikler getireceğine inanıyorum, hayırlı olsun. İnşallah Balıkesir olarak eğitimde hakettiğimiz yere geleceğiz. Eğer toplumda huzur, refah ve kalkınma istiyorsak, eğitime değer vermek ve bu doğrultuda çaba sarf etmek gerekiyor. Çocuklarımızı bu yarışa sokarken özellikle sosyal, kültürel ve sportif faaliyet yapmaları, biraz da kendilerine güvenmeleri açısından çok önemli." Çocukların okulun haricinde sokakta zararlı alışkanlıklara maruz kalabileceğinin altını çizen Turhan, "Çocukların kültür ve spor alanlarında meşgul edilmesi açısından örnek bir müessese. Bir güzelliği de bu işe gönül veren hayırsever insanların yapması ayrı bir anlamlı. Emeği geçen bütün vatandaşlarımıza gönülden teşekkür ediyorum. Balıkesir'de bu tür kurumları arttırmamız lazım. Aksi halde bugün kötü alışkanlıkların ilkokullara dahi bulaştığından bahsediyoruz. Özellikle uyuşturucu gibi bir belanın çocuklarımıza genç yaşta bulaştığını maalesef dert ediniyoruz. Ailenin kontrolü yanında bu tür güvenli, sağlıklı merkezlerin oluşturulması lazım." dedi. 


Konuşmaların ardından Genel Müdür Bilir, Vali Turhan'a plaket takdim etti. Müftü Açari'nin duasının ardından protokol üyeleri, açılış kurdelesini kesti. Vali Turhan ve beraberindekiler, katları gezerek Müdür Muhammet Bulut'tan bilgi aldı. Turhan ve Ok, spor salonunda kısa bir süre masa tenisi de oynadı.


Zaman


Geri Dön