05 / 05 / 2024

Balıkesir'e 270 milyon liralık 17 proje!

Balıkesir'e 270 milyon liralık 17 proje!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin vizyon projeleri arasında yer alan ve 170 milyon lira yatırım bedeli bulunan 20 tesisin temel atma ve açılış töreni Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun katılımıyla gerçekleşti.




Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin vizyon projeleri arasında yer alan Çay Deresi Islahı Projesi başta olmak üzere 170 milyon lira yatırım bedeli bulunan 20 tesisin temel atma ve açılış töreni Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun katılımıyla gerçekleşti.  Balıkesir programında 270 milyon lira yatırım bedeli bulunan 17 projenin daha müjdesini veren Bakan Eroğlu,  tamamlanan, devam eden ve proje aşamasındaki yatırımlarla birlikte toplamda 109 göletle Balıkesir’in dünya rekoru kıracağını söyledi. Bakan Eroğlu, Şehit Aydın Nazillioğlu’nun aziz hatırası için baraj inşa edeceklerini kaydetti. Öte yandan Bakan Eroğlu, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin vizyon projesi Çay Deresi Islahı Projesi’nin bitim tarihi için yüklenici firma yetkilisinden 6 Temmuz 2016 tarihi sözünü almasına rağmen Başkan Ahmet Edip Uğur’un müdahalesi sonucunda projenin bitim tarihi 31 Mart 2016 tarihine çekildi. Bakan Eroğlu, Balıkesir programında hain terör örgütü tarafından şehit edilen Polis Memuru Aydın Nazillioğlu ve Astsubay Deniz Göçkün’ün ailelerini taziye ziyaretinde bulundu.



DSİ Genel Müdürü Diniz: “Çiftçimize Yıllık 50 Milyon lira Gelir, 3 Bin Vatandaşa İş İmkânı”


Açılışta ilk konuşmayı yapan DSİ Genel Müdürü Ali Rıza Diniz, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun teşrifleriyle 20 adet tesisin temel atma törenini gerçekleştireceklerini söyledi. Diniz, DSİ Genel Müdürlüğüne ait ait temeli atılacak ve açılışı yapılacak tesislerle ilgili bilgi vererek, "Bugün İvrindi Gökçeyazı Ovaları Sulaması, Merkez Gökköy Göleti ve Sulaması, Balya Yeni Kavak göleti, Bandırma Çakır Göleti, Erdek 1 Göleti, Susurluk Asmalıdere, Gömeç Ulubeyler, Merkez Boğazköy Göleti ve Sulaması ile şu an da bulunduğumuz Karesi Çay Deresi Islahı ve Susurluk Hatap deresi ıslahlarının temellerini atacağız. Bugün ayrıca yine 3 adet tesisin açılışını yapıyoruz. Merkez Kocaavşar Göleti Sulaması yenilemesi, Merkez Yan dereleri 4.kısım, Erdek Ocaklar Turanlar köyü Değirmen deresinin de açılışını yapacağız. Bugün temelini atacağımız ve açılışını yapacağımız sulama tesisleriyle 49 bin dekar tarım alanına sulama suyu sağlanacak ve çiftçimize yıllık 50 milyon TL ilave gelir sağlanıp, 3 bin vatandaşa da iş imkanı oluşacak" dedi.


Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan Balıkesir’e 13 Yılda 2 Milyar Liraya Yakın Yatırım


Türkiye’deki son günlerdeki hain terör saldırılarını lanetleyip, terörle mücadele esnasında hayatını kaybeden şehitlere rahmet dileyerek sözlerine başlayan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Türkiye’nin güçlü bir devlet olduğunu, içeride ve dışarıda düşmanlarla kararlı bir şekilde mücadele ettiğine vurgu yaptı.  Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun Balıkesir’e hizmet ve yatırımlar konusunda ayrı bir önem verdiğine dikkat çeken Başkan Uğur, 2003 yılından bu yana Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın Bakanlığın Balıkesir’e yönelik yatırımlarının 2 milyar liraya (2 Katrilyon) ulaştığını belirtti. Başkan Uğur, yaptığı konuşmada şunları vurguladı: “Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu’nun, Balıkesir’e karşı ayrı bir sevgisi var. 13 yıl içerisinde Balıkesir’e Orman ve Su İşleri Bakanlığımızın yaptığı yatırımlar 2 milyar liraya yakındır. İnşallah bugünde temeli atılacak 20 tesisin yatırım bedeli 170 milyon liradır. Bakanımızın bugün bizlere müjdesini vereceği 250 milyon liralıkta yatırım var. Bu yatırımlarla insanlarımız sağlıklı su içiyor, topraklarımız bereketleniyor, çiftçilerimizin yüzü gülüyor. 2003 yılında o dönem Bakanımız Veysel Eroğlu, DSİ Genel Müdürüydü.  Havran Barajı iz bedel. Manyas Barajı iz bedel. Biz oraya gittiğimizde barajın içerisinde araçlarla dolaşıyorduk. Hemen onların hepsini programa aldı, barajlar bitti,  Manyas sağ sahili bitti, sol sahili programa aldık. Aynı şekilde Havran’ın sulaması. Topraklarımız bereketleniyor” dedi.  


Uğur: “ Türkiye’nin En Modern Hayvan Barınağını Yapıyoruz”


Çay Deresi Islahı Projesi’nin önemli bir proje olduğuna dikkat çeken Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Proje tamamlandığında Balıkesir’in önemli bir eser kazanacağını vurguladı. Başkan Uğur, “Çay Deresi öncesinde çok kötü bir görüntüye neden oluyordu. İçine kanalizasyonun aktığı ve kötü kokusu olan bir Çay Deresi vardı. Biz seçimden önce Çay Deresiyle ilgili projelerimizi vatandaşlarımıza anlatmış bu bölgede çalışma yapacağımızı söylemiştik.  Şimdi bu 300 dönüm alanda Çocuk Köyümüz, Çay Deresi Islahı, Kongre ve Sergi Salonu var. Bundan önce birinci etap rekreasyon alanının temelini attık. Şu anda GMKA’dan destek aldığımız kongre merkezi ve sergi alanıyla ilgili ihale tamamlandı. Bugün yarın müteahhide yer teslimi yapılacak. DSİ çalışmalara başladı. Bu işler yapılırken Çay Deresi’nin bir yanında keresteci, marangoz esnafımızı bulunuyordu. Ben bu esnaflarımıza ve esnaf odaları temsilcilerimize teşekkür ediyorum. Ağaç işleriyle uğraşan esnafımıza OSB’de Ağaç İşleri OSB’sini inşa ediyoruz. Sokak Hayvanlarıyla ilgili büyük şikâyetler alıyorduk. Sayın Bakanımız, Balıkesir ziyaretlerinde bize İvrindi ilçesine Hayvan Barınağı yapımı için 460 dönüm orman alanını tahsis etti. Bize 1 milyon 800 bin lira destek verdiler. İhalesi yaptık bu projede kısa sürede tamamlanacak. Türkiye’nin en modern sokak hayvanları barınağını da inşa edeceğiz”


Şehit Nazillioğlu Adı Baraja Verilecek


Şehitlerimizin hatırası için temel atma ve açılış töreni gerçekleştireceklerini dile getiren Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu,  “Balıkesir’den de şehitlerimiz var. Ruhları şad olsun. Milletimizin baş sağ olsun. Balıkesir’e şehitlerimiz için geldik. Az önce Tunceli’de şehit düşen Aydın Nazillioğlu’nun babasını ve annesini ziyaret ettim. Şehidimizin babası Yaşar Nazillioğlu muhteşem bir insan. Şehidimize verilen bayrağı bana teslim etti. Bunu Cumhurbaşkanımıza götür dedi. Çok duygulandım. Şehitlerimizin ruhları şad olsun. Kalanlara da Cenabı Allah sabr-ı cemil ihsan buyursun. Şehitlerimizin isimleri ilelebet yaşayacak. Şehidimiz Aydın Nazillioğlu’nun aziz hatırasına bir baraj inşa edecek ve bir şehitler ormanı kuracağız o civarda.  Şehit Mahallesi Bayat, artık bizim mahallemiz o mahalledeki insanlar bizim ailemizdir. Diğer şehidimizin Deniz Astsubayımızın ailesini ziyaret edeceğiz. Bugün yapacağımız merasimi bugün 2 şehidimizin aziz hatırası için yapıyoruz.  Onun aziz hatırası için ne yapacağımıza kararlaştıracağız. "


Bakan Eroğlu: “109 Göletle Balıkesir Dünya Rekoru Kıracak”


Balıkesir’e yapacakları yatırımın sonucunda dünyada bir rekora imza atacaklarını söyleyen Bakan Eroğlu, “ Balıkesir'de yeniden birçok yatırım yapılıyor. Ve bugün de yeni yatırımlar yapacağız. 109 adet gölet ve sulamasıyla Balıkesir Dünyada bir rekora imza atacak. Şu anda 15 tanesi işletmede, temel atacaklarımız da var. 16 tane de işletmede, 31 tanesi bu sene bitiyor. Geri kalan 22 tanesinin projesini yapıyoruz. 16 tanesinin planlamasını, 40 tanesinin de rasat işlemleri yapılıyor. Dere ıslahlarının tamamını yapıyoruz. Netice de biz çok sayıda dere ıslah ettik. 16 tane baraj yaptık. Balıkesir şehir merkezinde su yoktu. Sayın Cumhurbaşkanımız Başbakan iken talimat verdi. 'Veysel hoca Balıkesir susuz olur mu, derhal oraya su götür' dedi. Biz de İkizce Tepeler barajından çok modern bir içme suyu arıtma tesisi ile Balıkesir'e su getirdik. Hatta açılışına dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan geldi. 23 tane dere ıslah ettik. Ayrıca 76 milyon fidanı toprakla buluşturduk. Burada sulamalar çok önemli. Sulamalarda çok geri kalınmış. Bazıları diyor ki 'Balıkesir'e ne kadar çok yatırım yapıyorsunuz' Ben de şunu diyorum; 'Kardeşim geçmişte Balıkesir ihmal edilmiş. Biz ihmalleri de özellikle gidermek için fazla yatırım yapıyoruz diyorum" 405 bin 500 dekar araziyi sulamaya açtıklarını söyleyen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, çiftçilere de yılda 234 milyon TL zirai gelir artışı sağladıklarını ifade etti. Bakan Eroğlu, "Mahallelerde bozuk ormanlı alanlarda fıstık çamı, ceviz, badem, zeytin dikene üç yıl bakım bizden. Ama kura çekerek eşit şekilde vatandaşlara dağıtacağız. Hatta bununla ilgili kredi de hazır" şeklinde konuştu. 


Bakan Eroğlu:  “PKK, Türklerinde Kürtlerinde Düşmanıdır”


 Provokasyon uyarısında bulunan Bakan Eroğlu, "Kahraman ordumuz, silahlı kuvvetlerimiz, hükümetimizin talimatı ile bu terör inlerine girerek onları kesinlikle etkisiz hale getirecek. Hükümetimiz kararlı, son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar bu operasyonlar devam edecek. Türkiye Cumhuriyeti Devleti çok güçlü bir devlettir. Bazı yerlerde provokasyonlar var. Falanca etnik unsur diye dükkanı ateşe vermeler çok yanlıştır. Biz 78 milyon kardeşiz. PKK, Kürtlerin de, Türklerin de düşmanıdır. Kürtler bizim bin yıllık kardeşimizdir. Provokasyon yapanlar, PKK’nın kötü emellerine alet olur farkında olmadan. Metin olacağız. Kahraman ordumuz, emniyet teşkilatımız zaten gereğini yapıyor. Bu konuda vatandaşlarımız provokasyon yapanlara dur desin" şeklinde konuştu. Bakan Eroğlu’nun konuşmasının ardından Balıkesir’deki 20 eserin toplu açılışı ve temel atma töreni protokolün katılımıyla gerçekleşti. 



Balıkesir Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön