29 / 04 / 2024

Balıkesir’in ihracatı lojistik köy ile artacak!

Balıkesir’in ihracatı lojistik köy ile artacak!

Edip Uğur, lojistik köyde depo vagon atölyesi, lojistik müdürlüğü, tesisler müdürlüğü binası, arıtma tesisi, konteyner stok sahası, yük boşaltım tesisi, yüksek yük yükleme rampası ve peronların bulunacağını söyledi




AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Edip Uğur, 74 milyon 400 bin liraya mal olacak Gökköy Lojistik Köyü'nün yıl sonuna kadar hizmete gireceğini söyledi. Lojistik köyün Ege ve Marmara bölgelerinin önemli taşıma üslerinden biri haline geleceğini dile getiren Uğur, Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi karşısında yapılan köyün  İzmir  ve Bandırma Limanı ile bağlantılı olacağını bildirdi. 


Maliyet azalıyor

Uğur, lojistik köyde depo vagon atölyesi, lojistik müdürlüğü, tesisler müdürlüğü binası, arıtma tesisi, konteyner stok sahası, yük boşaltım tesisi, yüksek yük yükleme rampası ve peronların bulunacağını söyledi. Lojistik köyden otomobil, konteyner, sunta, MDF, mermer ürünleri, et, süt ve kuru gıda maddesi, elyaf ve sentetik malzeme, içecek maddeleri, kömür, askeri yükler, demir cevheri ile sanayi ürünlerinin taşınacağını bildiren AK Partili Uğur, "Lojistik Köy'ün yanında OSB var. Fabrikalar ürettiği malı 4 gün içinde Avrupa'ya gönderecek. Nakliye ücreti daha da düşük olacak. Üretilen malların pazarlara en ucuz şekilde ulaştırılması sanayici için önemli bir sorun. Çünkü lojistik, firmalar için önemli bir maliyet getiriyor. Bu maliyetin azalması demek ise maliyetin ve yeni yatırımların artması anlamına geliyor. Lojistik Köy, Balıkesir'imiz için bu açıdan çok önemli" diye konuştu. 


Yıl sonuna kadar hizmete girecek

Balıkesir-Savaştepe karayolunun 10. kilometresinde bulunan, merkeze bağlı Gökköy köyüne yapılacak lojistik köyü ihracata büyük ivme kazandıracak. Yılsonuna kadar hizmete girecek olan Gökköy Lojistik Köyü'nden yola çıkan mallar, 4 gün içinde demiryolu ile önce Bandırma'ya, oradan konteyner gemileri ile İtalya'ya, daha sonra da TIR'larla Almanya'nın Münih kentine ulaştırılacak. Bursa'daki fabrikalar da mallarını lojistik köy üzerinden Avrupa'ya gönderebilecek.


Yeni Asır


Geri Dön