28 / 04 / 2024

Ballıca Mağarası'nın yanına 4 milyon liralık sağlık yatırımı!

Ballıca Mağarası'nın yanına 4 milyon liralık sağlık yatırımı!

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne giren Ballıca Mağarası'nın yanına 4 milyon liralık sağlık yatırımı yapılması planlanıyor. 



Tokat İl Kültür Turizm Müdürü Adem Çakır, Şube Müdürü Selehattin Adıgüzel ve İş İnsanı Eyüp Ülkü, Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Çelik'i makamında ziyaret etti. 

Milliyet'te yer alan habere göre; UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne giren Ballıca Mağarası yanında Rus yatırımcılarla beraber inşa edilmesi planlanan 4 milyon liralık sağlık turizmi yatırımıyla ilgili görüşmelerde bulunulan ziyarette, Başkan Çelik ve misafirleri fikir alışverişinde bulunarak sorunları ve çözümlerini ele aldı. Rus yatırımcı Ebusüfyan Magomidoviç ile birlikte yürüttükleri projede 4 milyon liralık bir sağlık yatırımı yapacaklarını anlatan İş İnsanı Eyüp Ülkü, "Ballıca Mağarası yanında sağlık turizmi için yabancı yatırımcı ortağımızla birlikte, 2 bin 425 metrekare kapalı alana sahip, 25 odalı otel inşaatına başlayacağız. Şu ana kadar proje için 103 bin dolar harcadık, toplamda 4 milyon liralık bir yatırım olacak. Rusya’dan hasta getirilmesi gibi konularda ön anlaşmalar yapıldı. İlimiz için güzel bir yatırım olacak" dedi.

STSO Başkanı Ali  Çelik ise Tokat için çok faydalı bir yatırıma imza atıldığı ifade edilerek, bu ve bunun gibi yararlı yatırımları her zaman destekleyeceklerimi anlattı.


Geri Dön