Altın & Gümüş

''Bana göre gram altın hala iyi'' diyen ünlü ekonomist altın alacakları uyardı! Harekete geçin...

Ekonomist Hatice Kolçak altın alacaklar için ''Bana göre gram altın hala iyi'' diyerek uyarıda bulundu ve gram altın seviyesinin ne kadar olacağını açıkladı... Altın almak isteyenler ve yatırımcılar altın fiyatlarının ne olacağını merak ediyor

Altın fiyatlarında son dakika gelişmeler milyonlarca kişi tarafından yakından takip ediliyor. Altın almak isteyenler ve yatırımcılar altın fiyatlarının ne olacağını merak ediyor. Bu konuda Ünlü ekonomist Hatice Kolçak altın alacaklara uyarılarda bulundu. Bana göre gram altın hala iyi diyen Kolçak gram altının kaç lira olacağını açıkladı. İşte altın yorumu...

''GRAM ALTIN HALA İYİ''

Hatice Kolçak altın fiyatları ile ilgili yaptığı açıklamada, "Gram altında beklenti yukarı doğru olacak. Dediğim gibi 1200'ler gelecek. Hatta bunun üstünü göreceğiz. Son çeyreğe girdik. Son çeyrek sıkıntılı geçecek. Gerçek yatırımcı düşüşlerde para kazanır. Yani düşüşler para kazanma zamanıdır. Bekleyen kazanıyor. Almayanlara geçmiş olsun. Bana göre hala gram altın hala iyi. Orta ve uzun vadede beklentimiz yukarı yönlü. Orta vade ve uzun vadede fırsatlar verecek. Piyasalar yükselecek" dedi.

ALTIN FİYATLARI HAREKETLENDİ

Piyasaların merakla beklediği ABD enflasyon verileri dün 15:00'da  açıklandı. 

ABD’de yıllık enflasyon Temmuz’ ayında yüzde 8,5 oldu. Aylık enflasyonda ise değişiklik olmadı. Önceki ay rekor kıran TÜFE için piyasaların beklentisi yıllık bazda 8,7 ve aylık bazda yüzde 0,2 olarak açıklanmıştı.

Geçen ay yüzde 8.8 artması beklenen yıllık enflasyon yüzde 9,1 artışla rekor tazelemişti. Temmuz ayında enerji ve gıda hariç hesaplanan çekirdek TÜFE bir önceki aya kıyasla yüzde 0,3 ve yıllık yüzde 5,9 arttı. Beklenti fiyatların bir önceki aya göre yüzde 0,5 artacağı yönündeydi.

Temmuz ayında enerji fiyatları yüzde 4,6 gerilerken, gıda fiyatları ise yüzde 1,1 artış gösterdi.

Analistler veri ile birlikte küresel bazda volatilitenin artacağını ve piyasaların ABD Merkez Bankası Fed’in Eylül ayında atacağı adımlar hakkında ipuçları arayacağını söyledi. 

ALTIN, DOLAR VE EURO...

Beklenilenlerin altında kalan verilerden sonra ABD 10 yıllık tahvil faizi 10 baz puan gevşedi.

Euro, dolar karşısında düne göre yüzde 1'den fazla değer kazandı ve 1,03255'i gördü. Veri sonrasında dolar/TL kuru 17,94 seviyesinden işlem görürken, ons altın 4 Temmuz'dan bu yana ilk kez bin 800 doların üzerine çıktı. Gram altın fiyatı ise 1040 liradan satışa sunuluyor.

Altın fiyatları alev aldı! 1 gram bile altını olanlar köşeyi döndü! Acil bakın! Son dakika altın fiyatları

Altın ve dolar fırladı! Beklenen an geldi, hemen bakın! İşte piyasalarda deprem etkisi