14 / 05 / 2024

Bandırma Eski Çocuk Sarayı'nın yerine otopark yapıldı!

Bandırma Eski Çocuk Sarayı'nın yerine otopark yapıldı!

Bandırma´da Eski Çocuk Sarayı binasının yıkılmasının ardından alanın geçici bir süre otopark olarak hizmet vermesi gündeme geldi.



Bandırma´da Eski Çocuk Sarayı binasının yıkılmasından sonra alanın geçici bir süre otopark olarak hizmet vermesi gündeme geldi.

Yeni Erdek Gazetesi'nde yer alan habere göre; yıkımı süren eski Çocuk Sarayı´nın durumu hakkında konuşan Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar, alanın geçmiş dönemde Bandırma Belediyesi'nce imar planının değiştirildiğini ve konunun mahkemede yer aldığını söyledi. 

Evyapan İlkokulu´nu da yıkacaklarını açıklayan Kaymakam Yazar, “Önce yıkılacak, belediye ile imar durumu ile ilgili dava var. Belediye orayı “kamu hizmet alanı” yapmış. Daha önceden burası ticari alandı. Bu dava Yargıtay´da, devlet burayı satabilir ve karşılığında okul yapabilir. Kamu arazi tahsisleri konusuna gelirsek Çevre
ve Şehircilik Bakanlığı tahsisleri yapıyor. Evyapan İlkokul binasını da yıkmayı planlıyoruz” diye konuştu.

Bandırma´nın asayiş durumu hakkında konuşan Kaymakam Yazar uyuşturucuyla ilgili gerçekleştirilen çalışmalar ile uyuşturucu olaylarında ciddi bir düşüş yaşandığını söyledi.

Yıkımların tamamlanmasıyla Bandırmaspor, gerekli başvuruları yapıp daha sonra alanın kiralanması için açılacak ihaleye girerek bu alanı otopark olarak işletebileceği öğrenilirken, belediyenin bu alanı otopark ya da gelir getiren bir amaçla kullanamayacağı gelen haberler arasında yer alıyor.


Geri Dön