03 / 05 / 2024

Bandırma'da 22 milyon TL'ye icradan satılık kesimhane tesisi!

Bandırma'da 22 milyon TL'ye icradan satılık kesimhane tesisi!

Bandırma İcra Dairesi, Balıkesir ili, Bandırma ilçesi, Ömerli Mahallesi, 0 ada, 1572 parseldeki kesimhane tesisi ve müştemilatı olan arsa vasıflı taşınmazları 22 milyon 3 bin 539 TL'ye icradan satıyor..



Bandırma İcra Dairesi tarafından Balıkesir ili, Bandırma ilçesi, Ömerli Mahallesi, 0 ada, 1572 parseldeki 53 bin 41.56 metrekarelik arsa üzerine inşa edilmiş, kesimhane tesisi ve müştemilatı olan arsa vasıflı taşınmazlar 22 milyon 3 bin 539 TL'ye icradan satışa çıkarıldı. İcra ihalesi 7 Şubat 2020 tarihinde saat 14:30'da gerçekleştirilecek.

İhale ilanı:
T.C. BANDIRMA 1. İCRA DAİRESİ
2015/1 İFLAS DOSYASI
MÜFLİS ŞEKER PİLİÇ YEM VE SAN TİC A.Ş. İFLAS İDARESİ
TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI
Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :
1 NO'LU TAŞINMAZIN
Özellikleri :
TAŞINMAZIN TAPU KAYDI:
Balıkesir ili, Bandırma ilçesi, Ömer köy Mahallesi, - pafta,0 ada, 1572 parsel (Yeni kayıt; 145 ada, 1 Parsel) olan, 53.041.56 m2 arsa üzerine inşa edilmiş, Kesimhane tesisi ve müştemilatı olan arsa vasıflı taşınmazlar bulunmaktadır.
TAŞINMAZIN ADRESİ:
Değer tespiti istenen taşınmaz, Ömer köy Mahallesi, 1572 (Yeni kayıt; 145 ada, 1 Parsel) ( Şeker piliç yeni Kesimhane tesisi) parseldir.
İMAR DURUMU:
Bandırma Belediyesinin dosyasındaki yazısında belirtildiği gibi; 1572 ve 1625 parsel No taşınmaz, uygulama imar planında, Bandırma Belediye meclisinin 07. 12. 2006 tarih ve 171 sayılı kararı ile revizyon imar planında: E:0.50,Hmaks:9,50m Sanayi alanında, bulunmaktadır.
TAPU DURUMU:
Balıkesirili ,Bandırma ilçesi, Ömerli Mahallesi, adresinde, tapuda 18N-3-C pafta,0 Ada, 1572 (Yeni Kayıt; 145 Ada,1 Parsel) Parseldir. Arsa Alanı:53.041,56 m2 dir. Maliki: Şeker Piliç ve Yem Sanayi Ticaret A.Ş., Cilt/Sayfa: 17/1586, 30.11.2018 tarih, 20575 yevmiye (Bandırma Tapu Müdürlüğü 3402 sayılı Kadastro Kanunun Ek 1 Maddesi Gereği yüz ölçüm ve cins değişikliği işlemleri)
BANDIRMA, ÖMERKÖY1572(Yeni kayıt; 145 ada, 1 Parsel) PARSEL NOLU TAŞINMAZ:
• Taşınmaz arsa vasfında olup,
• Üzerinde yeni kesimhane, tavuk oteli, tüy atık havuzu, döner hazırlama binası ve su deposu bulunmaktadır.
• Yeni kesimhane binası bir bütün olup, merkez depo karton imalatı, kasa yıkama gibi tesisler de bu bina içerisindedir.
• Tüm üretim tesisinde, tavanlar sandviç panel kaplı, zeminler özel seramik(antiasit seramik) kaplıdır.
• İmar planı içinde olup, 1 / 1000 uygulama imar planında E: 0.50 H:9.50 sanayi tesisi alanı içinde kalmaktadır unun Ek 1 Maddesi Gereği yüz ölçüm ve cins değişikliği işlemleri)
TAŞINMAZ KONUMU VE ÜZERİNDEKİ YAPILARIN ÖZELLİKLERİ :
Bandırma-Bursa-Balıkesir Yolu’na 500 metre, Ömerli Köyü’ne 1,90 km, Karacabey ve Balıkesir yol ayrımına 4,80 km, Bandırma Limanı, Marmara Denizi ve Bandırma İlçe Merkezi’ne 7,40km, Manyas Gölü’ne 6,27 km, Balıkesir yol ayrımından irtibatlı Bursa-Balıkesir-İzmir Yolu’na 5,40 km, Susurluk İlçe Merkezi’ne 44,70 km, Karacabey İlçe Merkezi’ne 29,68km, Balıkesir İl Merkezi’ne 73,23 km, Bursa İl Merkezi’ne 88,29 km mesafededir.
Parselin imar yoluna cephesi bulunmaktadır. Elektrik, su, yol gibi hizmetler mevcuttur. Arazi yüzeyi düzdür. Her ne kadar ayrı parsel olarak değerlendirilse de tesis, bitişiğindeki Şeker Piliç’e ait 1625 No parsel üzerindeki arıtma tesislerinden faydalanmaktadır. Halihazır durumu ile tesise geçiş 1625 No parsel üzerinden sağlanmaktadır.
TÜY ATIK HAVUZU : Yeni kesimhane binasına bitişik zeminden yaklaşık 50cm. yükseklikte beton kaide üzerinde demir profil yapılmak üzere oluşturulmuş kolonlarda demir makaslı çatı ve saç panel örtülü, tek gözlü, etrafı açık yapıdır. Tabanda boyalı demir kapaklar bulunmaktadır.
YENİ KESİMHANE PROJESİNDE : Bu tesisin kuzeyinde ve kesimhaneye bitişik, “gelen canlı hayvan indirme bölümü” bulunmaktadır. Bu bölüm betonarme prefabrik kolon, duvar, kirişlerden oluşmaktadır. Çatı örtüsü PVC kaplamadır. Tabanı yüksek dozajlı betondur. Bir bölümü yüksek yapılmış olup bu bölümde tabanlar seramik kaplıdır. Duvarlar fayans kaplıdır. Bu bölüm asım bölümü olarak da nitelenmektedir.
Kesimhane iç kısmında canlı asım odası mevcut olup burada ayrıca giyinme odaları, üç gözlü WC, dört gözlü banyo, üç odadan ibarettir. İki katlı bölümde bina içerisinde personel soyunma odası, üç gözlü WC ve üç gözlü banyo bulunmaktadır. Tabanları fayans, duvarları fayans kaplama, tavanları alüminyum asma tavan, iç kapıları plastik doğramadır. Ayrıca bir kesim soyunma bölümü daha bulunmaktadır. Burada Dört duş odası, dört WC, bir soyunma odası bulunmaktadır. Yine bu alana bitişik bir dış soyunma ünitesi olup erkek ve bayan olmak üzere üçer adet WC ve üçer adet Banyo ve birer adet giyinme odası bulunmaktadır. Buradan ayak işleme bölümüne geçilmektedir. Bu yerin tabanları seramik kaplama, duvarları fayans tavanı asma tavandır. Dikdörtgen şeklinde tabanda kanal şeklinde su gideri bulunmaktadır. İç duvarları panel sandviç kaplı, iç etekleri seramik kaplıdır. Havalandırma üniteleri bulunmaktadır. Bu bölümde demir merpenli asma kat bulunmaktadır. Bu alandan paketleme bölümüne geçilmektedir. Bu alanda 0-4C, -40, 0-4 ve -18 olmak üzere dört adet soğutma odaları bulunmaktadır. İç tabanları seramik kaplama, duvarlar ısı yalıtımlı sandviç panel kaplıdır. Soğutma bölümü kapıları özel yalıtımlı dondurucu kapısıdır.
Kesimhane bölümünde elektrik odası, makinelerin bulunduğu tüy ıslatma bölümü, tüy yolma bölümü, paketleme bölümü, bakım odaları bulunmaktadır. İç tabanlar seramik kaplama, duvarlar ısı yalıtımlı sandviç panel, tavanlar sandviç paneldir. Duvar etekleri fayans kaplıdır. İç kapılar genellikle plastik doğramadır.
Binanın üst katında idari odalar, doktor, yemekhane, WC, el yıkama bölümleri, kafeterya bulunmaktadır. İç tabanlar seramik kaplama, pencereler ahşap desenli plastik doğrama, idari odalarda tavanlar taş yünü asma tavan, duvarlar alçı düzleme saten boyalı, iç kapılar lamine kaplama, iç merpenler renkli mermer ve küpeşteleri alüminyum doğramadır. Buradan alt kata inildiğinde dört oda halinde soğuk bölüm ve büyük bir depolama salonu bulunmaktadır. Bu bölümlerin iç tabanları seramik, tavanları sandviç paneldir. Yeni kesimhane içinde bulunan Garanti Finansal Kiralamada Leasingli tesisat makine aksamı sökülmüş, söküm esnasında kesimhane binası içinde duvar ve zeminlerde kısmen hasarlar oluştuğu gözlemlenmiştir. Yıpranma oranında bu hasarlar değerlendirilmiştir.
SU DEPOSU : 1572 No (Yeni kayıt; 145 ada, 1 Parsel) parsel içerisinde ve parselin kuzeyinde yığma tarzda inşa edilmiş takriben 72m² kullanım alanlı bir su deposu bulunmaktadır.
DÖNER : Tek katlı betonarme prefabrik tarzda inşa edilmiştir. Dış cephesi sıvalı ve boyalıdır. Tavanı betonarmedir. İç tabanları seramik kaplama, duvarları fayanstır. Ara duvarları sandviç panel, bazı bölümlerde ise tavanlarda sandviç paneldir. İçerisinde altı bölüm halinde döner pişirme ve kesme üniteleri bulunmakta olup, iç kapıları messan marka soğutma cinsi kapıdır. Bina içerisinde paketleme, üç gözlü Wc ler, iki gözlü duşlar ve ayrıca soyunma odaları bulunmaktadır. Ayrıca donmuş muhafaza deposu bulunmakta olup bu bölümün iç tabanı seramik döşelidir. Döner binası içinde bulunan Garanti Finansal Kiralamada Leasinglidöne tesisat makine aksamı sökülmüş, söküm esnasında dönerbinası içinde duvar ve zeminlerde kısmen hasarlar oluştuğu gözlemlenmiştir. Yıpranma oranında bu hasarlar değerlendirilmiştir.
Yeni kesimhane binası ve idari ofisler ile kuru ve donmuş muhafaza depoları:
Parsel üzerindeki binaların cins tashihi yapılmamıştır. Bandırma Tapu Müdürlüğü’nde mimari projeleri bulunmamaktadır. Yapılarla ilgili, Bandırma Belediyesi’nden verilme 17.12.2008 tarih ve 2008/335 sayılı Yapı Ruhsatı Tarımsal amaçlı kullanılan depo: 9.605 m2 (yeni kesimhane) ve 02.04.2010 tarih ve 2010/88 sayılı Tevsii Ruhsatı (2.415 m2 büyüme) Tarımsal amaçlı kullanılan depo: 12.020 m2 için düzenlenmiştir. Ayrıca 05.10.2010 tarih ve 2010/414 sayılı Yapı Kullanma İzin Belgesi Tarımsal amaçlı kullanılan depo: 12.020 m2 inşaat alanı için düzenlenmiştir. 8.420 m2 taban oturumuna sahip binanın dış cephesi akrilik dış cephe boyası ile boyalı, tepesi trapez saç panel örtülü gizli çatıdır. Kesimhane, soyunma odaları ve yemekhane-sosyal tesis ile donmuş muhafaza depo bölümlerinde zeminler seramik, duvarlar tavana kadar fayans kaplıdır. Kuru muhafaza depo bölümlerinde zemin şap betondur. Binanın normal katında idari ofisler yer almaktadır. Zemin kattan bu kata ulaşımda giriş holü ve kat koridorları ile ofis zeminleri seramik döşeli, betonarme merpen mermer kaplı olup, krom kaplı alüminum merpen korkulukları mevcuttur. Duvarlar saten boyalı, taş yünü asma tavan mevcut olup, dış cephe doğramaları ahşap görünümlü plastik doğrama, iç kapılar amerikan paneldir. Sözü edilen binalar ile ilgili, Bandırma Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü arşivinde mahfuz, 17.12.2008 tarih ve 2008/335 sayılı yeni yapı ruhsatı eki, onaylı mimari proje incelenmiştir. Tadilat ruhsatı eki projesine ise dosyasından ulaşılamamıştır.
Döner binası:
Parsel üzerindeki binaların cins tashihi yapılmamıştır. Bandırma Tapu Müdürlüğü’nde mimari projeleri bulunmamaktadır. Yapıyla ilgili, Bandırma Belediyesi’nden verilme 01.07.2011 tarih ve 2011/240 sayılı Yapı Ruhsatı Sanayi Depo: 678 m2 amaçlı verilmiştir. Tek katlı betonarme bina koridor, 3 adet imalathane bölümü, paketleme, depo, son ürün depo, hammadde deposu ve 2 adet rampa bölümlerinden ibarettir. Dış cephesi akrilik dış cephe boyası olan binanın dış cephe doğramaları plastik doğrama, zemin ve duvarlar seramik döşelidir. Bina ile ilgili Bandırma Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü arşivinde mahfuz dosyasından, 25.05.2011 tarih ve 191 sayılı onaylı mimari projesi incelenmiştir.
Canlı araç bekleme:
Tek katlı betonarme bina 624 m2 brüt kapalı alana sahiptir. Duvarlar ve çelik taşıyıcılı çatı trapez saç panel örtülüdür. Zeminin beton şap olduğu binada yaklaşık 5,50 m makas yüksekliği bulunmakta, maksimum yükseklik ise 7,50 m dir.
Tek katlı betonarme depo binası:
Yapı ruhsatı bulunmayan bina, parselin kuzey ucunda yer almakta olup, IIA Yapı sınıfı özelliğinde; 72,00 m2 brüt alana sahip binadır. Ruhsatsız olarak yapılmıştır.
TAŞINMAZIN DEĞERİ:
RUHSATLI YAPILAR :
ARAZİ 53.041,56 metrekare 7.956.234,00
YENİ KESİMHANE 12.020,00 metrekare 12.975.590,00
DÖNER TESİSLERİ678,00 metrekare 645.795,00
ÇEVRE TANZİMİ, TEL ÇİTLER,
ZEMİN BETONLARI VE
DİĞER ALT YAPI TESİSLERİ 400.000,00
TOPLAM 21.977.619,00
RUHSATSIZ YAPILAR :
SU DEPOSU 72,00 metrekare 25.920,00
TOPLAM 25.920,00
Genel Toplam: 21.977.619,00+ 25.920,00 =22.003.539,00TL
NETİCE OLARAK:Balıkesir ili, Bandırma ilçesi, Ömer köy Mahallesi 8N-3-C pafta,0 Ada, 1572 (Yeni kayıt; 145 ada, 1 Parsel)parselde kayıtlı taşınmaz, 53.041,56 m2 arsa üzerine inşa edilmiş, Yeni Kesimhane tesisi, eklentileri ve arsası piyasa ortalama birim değerleri dikkate alındığında taşınmaz toplam değeri: 22.003.539,00TLolarak belirlenmiştir.
(Satışa konu taşınmaz değer takdir raporu Bandırma 1.İflas Müdürlüğü’nün 2015/1 İflas dosyasında mevcuttur)
Yüzölçümü : 53.041,56 m2
Arsa Payı : tam
İmar Durumu : Yok
Kıymeti : 22.003.539,00 TL
KDV Oranı : Bina ve arsa değeri KDV Kanunun 17. Maddesinin 4. Fıkrası Uyarınca KDV den muaftır. Ruhsatsız binalar %18 KDV’ye tabidir.
Kaydındaki Şerhler : Dosyamızda bulunan tapu kaydındaki gibidir.
1. Satış Günü : 07/02/2020 günü 14:30 - 14:40 arası
2. Satış Günü : 09/03/2020 günü 14:30 - 14:40 arası
Satış Yeri : Bandırma Orman İşletme Müdürlüğü, 600evler mahallesi sakarya cad no:2 Bandırma/Balıkesir
Satış şartları :
1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir.Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.
2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. (Alacakları rehinli olan alacaklıların satış tutarı üzerinden rüçhan hakları vardır. Gümrük resmi ve akar vergisi gibi Devlet tekliflerinden muayyen eşya ve akardan alınması lazım gelen resim ve vergi, rehinli alacaklardan sonra gelir.)
3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.
4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2015/1 İflas sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.

(İİK m.126)
(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.
* : Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64'e karşılık gelmektedir.


Geri Dön