29 / 04 / 2024

Bandırma'da kadın danışma merkezi açıldı!

Bandırma'da kadın danışma merkezi açıldı!

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde, Kent Konseyi Kadın Danışma Merkezi törenle hizmete girdi. Belediye Başkanı Selim Panç, her 4 kadından birinin şiddet gördüğünü, Kadın Dayanışma Merkezi'nin Bandırma'da bir ilk olduğunu söyledi...




Balıkesir'in Bandırma ilçesinde, Kent Konseyi Kadın Danışma Merkezi törenle hizmete girdi.


Eski hal binasında bulunan Kadın Danışma Merkezi'nin açılışına Belediye Başkanı Sedat Pekel, CHP Belediye Başkan adayı Dursun Mirza, Kent Konseyi Başkanı Selim Panç ve kadınlar katıldı. Açılış töreninde konuşan Selim Panç, yaklaşık bir yıldır Kent Konseyi'nde görevli kadınların Diyarbakır, Bursa gibi illerde eğitimler aldığını söyledi. Panç, her 4 kadından birinin şiddet gördüğünü, Kadın Dayanışma Merkezi'nin Bandırma'da bir ilk olduğunu söyledi.


Törende geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Kent Konseyi Kadın Komisyonu Başkanı Nesrin Aydoğmuş da unutulmadı. Aydoğmuş'un, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Hayır Günü ile alakalı hazırladığı basın bülteni okundu. Bu esnada bazı kadınlar gözyaşlarına hakim olamadı.


Belediye Başkanı Sedat Pekel de, yaptığı konuşmada, "Ülkemizde her 4 kadından birisi şiddete maruz kalıyor. Ülkede çocuk gelinler ve töre cinayetlerinin sayısı artıyor. Bu tür olayları her gün gazetelerde görür hale geldik. Bunlara dur diyebilmek için bu merkezimizi açıyoruz" dedi.



Bandırma Şehir


Geri Dön