Bank Asya 281. şubesini Fikirtepe’de açtı!
Bank Asya, 281. şubesini İstanbul Fikirtepe’de törenle açtı. Törene katılan bankanın genel müdür yardımcısı Ali Tuğlu, “2013 itibari ile 251 olan şube sayımıza 30 şube daha ekleyip 281’e çıkardık.” dedi...
Bank Asya, 281. şubesini İstanbul Fikirtepe’de törenle açtı. Törene katılan bankanın genel müdür yardımcısı Ali Tuğlu, “2013 itibari ile 251 olan şube sayımıza 30 şube daha ekleyip 281’e çıkardık.” dedi.
Tuğlu, Bank Asya’nın 4,5 milyon müşterisi, 2 milyon kredi kartı ve 943 ATM’si bulunduğunu belirtti. Tuğlu, “Bank Asya’nın temel bir prensibi var. O da kendi değerlerimizle büyümek. Türkiye’nin her yerinde hizmet ağı olan bir bankayız. Şubelerimiz, müşterilerimizle yakın temas kurduğumuz mecralar. Biz, bir yandan teknolojiyi etkin kullanıp müşterilerimizin hayatını kolaylaştırıyoruz, diğer yandan şube ağımızı genişletiyoruz.” ifadelerini kullandı.
EKONOMİYE 30 MİLYAR TL KATKI YAPTI
2013’te Bank Asya’nın sıhhatli büyüme elde ettiğini dile getiren Ali Tuğlu, “Senenin ilk 9 ayında aktiflerimiz 28,4 milyar TL’ye, nakdi kredilerimiz 21,2 milyar TL’ye ve toplanan fonlarımız 19,5 milyar TL’ye ulaştı. Ekonomiye sunduğumuz nakdi ve gayrinakdi kredi katkıyı 30 milyar TL’ye, özkaynaklarımız 2,5 milyar TL’ye geldi.” açıklamalarında bulundu.
İlk 9 ayda KOBİ kredilerinde yüzde 53 büyüme yakaladıklarını aktaran Tuğlu, şöyle devam etti:
“Bireysel kredilerde ise yüzde 42 oranında bir büyüme ortaya koyduk. Büyümemizi tabana yaydık, KOBİ’lere önem verdik. KOBİ kredilerimizin toplam krediler içinde payını yüzde 17’ye çıkardık. Planımız bu yönde bir büyüme. Bank Asya olarak Türkiye ekonomisinin temel aktörleri olan KOBİ’lere katkılarımız aratarak devam edecek.”
ASYA EMEKLİLİK 7. SIRADA
Tuğlu, Asya Emeklilik’in de 1,5 senede 140 bin katılımcıyı aşarak 17 oyuncunun bulunduğu sektörde 7. sıraya geldiğini bildirdi. Katılımcıların fon tutarının 165 milyon TL’yi gördüğünü duyururken, şunları kaydetti:
“Katılımcılarımıza ait devlet katkısı fon tutarı ise 23 milyon TL’yi aştı. Ocak ayından bu yana sektörde, katılımcı artışının yüzde 10’unu Asya Emeklilik’e başvuranlar teşkil ediyor. Türkiye’de faiz hassasiyeti olan insanlarımızın da bireysel emeklilik sisteminin imkânlarından faydalanarak tasarruf yapmalarını olanaklı kıldığımıza ve böylece bu alanda önemli bir boşluğu doldurduğumuza kanaat getiriyoruz. Sukuk ve benzeri faizsiz enstrümanlar, katılım endeksi kriterlerine uygun hisse senetleri, katılım hesapları ve altın fonları gibi ‘getirisi faiz olmayan’ enstrümanlara yatırım yapıyoruz.”
Zaman Gazetesi